Ξύρισμα στο μπικίνι: τα λάθη που κάνετε προκαλούν μόλυνση!

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Sexually Transmitted Infections, διαπιστώθηκε ότι το συχνό ξύρισμα στην περιοχή του μπικίνι ενέχει αυξημένο κίνδυνο ιογενών λοιμώξεων του δέρματος και ιδιαίτερα κίνδυνο για μολυσματική τέρμινθο.

Η αφαίρεση τριχών από την περιοχή του μπικίνι μπορεί να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μια σχεδόν “επιβεβλημένη” πρακτική για τις γυναίκες, προτού φορέσουν το μαγιό τους και βγουν στις παραλίες, αλλά, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα των Γάλλων επιστημόνων, πρόκειται για μια συνήθεια που εμπεριέχει ορισμένους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Τι έδειξε η έρευνα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ξύρισμα της ηβικής περιοχής (μπικίνι) προκαλεί “μικρο-εκδορές” στο δέρμα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό της ευλογιάς, που είναι γνωστή και ως μολυσματική τέρμινθος.

Στο παρελθόν, το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι προοριζόταν μόνο για θρησκευτικούς, ή πολιτιστικούς σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες τείνουν να ξυρίζονται σε εκείνη την περιοχή για λόγους αισθητικής και σεξουαλικών προτύπων.

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια μεταδοτική δερματική λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό MCV. Είναι ένας ιός της ευλογιάς που δημιουργεί σπυράκια, οζίδια ή βλατίδες στο δέρμα, ενώ μπορεί η ασθένεια να προχωρήσει και υποδόρια.

Είναι αρκετά κοινό σύμπτωμα στα άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο, ως αποτέλεσμα φαρμακευτικής αγωγής ή ασθένειας. Ωστόσο, ένα άτομο μπορεί επίσης να μολυνθεί με τον ιό μέσω της σεξουαλικής επαφής, και σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, ο αριθμός των σεξουαλικά μεταδιδόμενων περιπτώσεων έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

Οι Γάλλοι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις γυναικών που είχαν μολυνθεί από τον ιό της μολυσματικής τερμίνθου και βρήκαν ότι στο 93% των περιπτώσεων οι ασθενείς είχαν αφαιρέσει τις τρίχες από την ηβική περιοχή του μπικίνι είτε με ξυραφάκι (70%), είτε με τσιμπιδάκι (13%), είτε με κερί (10%).

Τα λάθη που κάνετε όταν ξυρίζεστε στην ευαίσθητη περιοχή

1 Ξυρίζεστε βιαστικά και πάντα την τελευταία στιγμή. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε επειδή δεν πονάτε, αλλά όταν ξυρίζεστε γρήγορα, χωρίς προσοχή μπορεί να κοπείτε. Σίγουρα όμως θα δημιουργήσετε ερεθισμούς που μόνο ευχάριστη αίσθηση δεν αφήνουν στην περιοχή.

2 Όπως συμβαίνει με όλη την περιποίηση έτσι και με το ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής τα σωστά εργαλεία είναι το παν. Συμβαίνει συχνά όμως να χρησιμοποιείτε παλιό ξυραφάκι και αφρόλουτρο για το ξύρισμα στο μπικίνι. Καλύτερα να έχετε ένα ξυραφάκι μόνο για την περιοχή αυτή και να βρείτεμία shaving cream χωρίς αρώματα για να μαλακώσει τις τρίχες που είναι πιο σκληρές στη συγκεκριμένη περιοχή και να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

3 Ξυρίζεστε με στεγνό δέρμα την ώρα που φοράτετο εσώρουχο γιατί δεν έχετε προλάβει.

4 Τριμάρετε με το ξυραφάκι. Μην το κάνετε με το ξυραφάκι. Χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα ψαλιδάκι και κρατήστε το για χρήση μόνο στο μπικίνι.

5 Μετά το ξύρισμα δεν προσέχειτε τι εσώρουχο φοράτε. Τη επόμενη φορά καλύτερα να αποφύγετε το sexy δαντελένιο εσώρουχο και να επιλέξετε ένα βαμβακερό, τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες. Τα συνθετικά υφάσματα τρίβονται με το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής και προκαλούν ερεθισμούς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ