Πώς να απαλλαγείτε από τις πανάδες και τη θαμπάδα που άφησε στο πρόσωπο σας ο ήλιος;

Επειδή πολλές με ρωτάτε έψαξα και βρήκα αυτή τη μέθοδο: το Harmony Laser με παλμικό φως IPL 540. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις πανάδες αξίζει να το δοκιμάσετε. Ωστόσο για πολύ συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματός σας απευθύνεστε πάντα στον ειδικό.

Τι πρέπει να ξέρετε: Με τη βοήθεια του παλμικού φωτός μπορεί να αφαιρεθεί η θαμπάδα και να αποκατασταθεί η ομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας, “χτυπώντας” συνολικά την περιοχή, όπου το δέρμα παρουσιάζει τραχιά όψη, και επιμένοντας στα προβληματικά σημεία με ενδείξεις πανάδων ή σκουρόχρωμων κηλίδων. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται αύξηση της θερμοκρασίας της χρωματικής βλάβης, η οποία προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας της χρωστικής, με αποτέλεσμα τη διάσπασή της σε πολύ μικρά σωματίδια και άρα την εξαφάνισή της. Η ενέργεια του έντονου παλμικού φωτός απορροφάται από την ανεπιθύμητη μελανίνη και έτσι επιτυγχάνεται η καταστροφή του στόχου. Όμως, μετά τη φωτοανάπλαση θα χρειαστεί να κάνεις λίγη υπομονή, καθώς οι πανάδες συνήθως στην αρχή σκουραίνουν λίγο και μετά από 1-2 εβδομάδες σταδιακά εξαλείφονται, οπότε και είναι ορατό το τελικό αποτέλεσμα.
Πόσο διαρκεί: Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20-40 λεπτά, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, και κατά μέσο όρο απαιτούνται 2-3 συνεδρίες με απόσταση 2 ή 3 εβδομάδων μεταξύ τους.
Ποιες είναι οι αντενδείξεις: Το λέιζερ δεν ενδείκνυται αν υπάρχει κάποια σοβαρή δερματική πάθηση, όπως ερυθρηματώδης λύκος, νόσος κολλαγόνου, διαταραχή επούλωσης κ.ά. Επίσης, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όταν στην περιοχή εφαρμογής υπάρχουν σπίλοι (ελιές). Έπειτα από κάθε συνεδρία πρέπει να αποφεύγετε τον ήλιο για τις πρώτες μέρες, ενώ η χρήση αντηλιακού υψηλής προστασίας είναι απαραίτητη ακόμα και υπό σκιά. Η μέθοδος δεν παρουσιάζει κίνδυνο επιπλοκών, όταν εφαρμόζεται από ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή αισθητικό δερματολόγο, και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.
Πόσο κοστίζει: €100 – 200 ανά συνεδρία.

 

Το μυστικό

Υπάρχουν και άλλες θεραπείες που μπορούν να σας βοηθησουν. Απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο ο οποίος θα εκτιμήσει το πρόβλημά σας και θα σας υποδείξει την κατάλληλη για σας θεραπεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ