Πώς να επιλέξετε τη βαφή και την απόχρωση που σας ταιριάζει

Συγκέντρωσα όλες τις απορίες σας, ρώτησα τους ειδικούς και σας αποκαλύπτω τα μυστικά της επιτυχίας για τη χρήση των βαφών.

“Μπορώ εύκολα να βάψω στο σπίτι τα μαλλιά μου;”
Φυσικά και μπορείτε! Μόνον όταν τα μαλλιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα από άλλες τεχνικές εργασίες ή από κακή φροντίδα μπορεί να σταθούν εμπόδιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθήστε ένα πρόγραμμα περιποίησης για να αποκαταστήσετε τη δομή της τρίχας. Θα τη βοηθήσει να απορροφήσει και να κάνει το χρώμα να λάμψει.

“Πόσο συχνά μπορώ να βάφω τα μαλλιά μου;”
Η συχνότητα είναι ανάλογη με το είδος βαφής και την κατάσταση των μαλλιών σας. Σημαντικό κριτήριο αποτελεί και το χρώμα της τρίχας, αν για παράδειγμα είναι γκρίζα ή παρουσιάζει διαφορά χρώματος στη ρίζα και τις άκρες. Γενικά πάντως, καλό είναι η βαφή να επαναλαμβάνεται κάθε 6 εβδομάδες.

“Πώς θα πετύχω επαγγελματικό αποτέλεσμα;”
Επιλέξτε μια απόχρωση δυο τόνους πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας.

“Πότε πρέπει να πάω κομμωτήριο;”
Αν θέλετε να καλύψετε τα λευκά ή να πετύχετε απόχρωση κοντά στο φυσικό τόνο σας μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι. Όταν όμως το αποτέλεσμα που ζητάτε είναι πιο εξεζητημένο ή θέλετε να ξανοίξετε τα μαλλιά σας πάνω από τρεις τρεις τόνους ή να κάνετε ντεκαπάζ, τότε πηγαίνετε στον κομμωτήριο.

“Είμαι έγκυος. Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;”
Για λόγους ασφαλείας πολλοί γυναικολόγοι συνιστούν να μην χρησιμοποιούν βαφή μαλλιών κατά τους πρώτους 3-4 κρίσιμους μήνες της εγκυμοσύνης. Μετά από το πρώτο τρίμηνο μπορείτε να κάνετε ανταύγειες οι οποίες θα βελτιώσουν την όψη των μαλλιών σας.

“Όταν κάνω αλλαγή χρώματος μαλλιών, πρέπει να αλλάξω και το χρώμα των φρυδιών;”
Σε απλές περιπτώσεις μικρής αλλαγής της φυσικής σας απόχρωσης, το χρώμα των φρυδιών δεν πρέπει να αλλάζει.

“Θέλω να βάψω τα μαλλιά μου για πρώτη φορά. Ποια βαφή να προτιμήσω;”
Την προσωρινή ή την ημι-μόνιμη γιατί αν δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορείτε να το διορθώσετε εύκολα με μερικά λουσίματα.

“Τα λευκά μαλλιά δεν καλύπτονται καμιά φορά. Γιατί συμβαίνει αυτό;”
Διότι δεν περιέχουν καθόλου μελανίνη και χρειάζονται περισσότερη ώρα για να χρωματιστούν. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να αρχίσετε την εφαρμογή από τα σημεία που υπάρχουν περισσότερα λευκά, ώστε η βαφή να μείνει πάνω τους περισσότερη ώρα.

“Αν δεν πετύχω την απόχρωση που ήθελα τι να κάνω;”
Εκτιμήστε πρώτα το αποτέλεσμα. Αν δεν είναι τέλειο, μην κάνετε τίποτα και προσπαθήστε την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικοί. Αν όμως είναι σκέτη καταστροφή, δύο λύσεις υπάρχουν: α) να ζητήσετε βοήθεια από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία της βαφής ή β) να επισκεφτείτε άμεσα ένα καλό κομμωτήριο για επανόρθωση.

“Πώς να επιλέξω τη βαφή και την απόχρωση που μου ταιριάζει;”
Μια επιτυχημένη βαφή μαλλιών είναι αυτή που αναδεικνύει τα μάτια μιας γυναίκας, το χρώμα της επιδερμίδας, τη φυσική υφή των μαλλιών της και πάνω από όλα προστατεύει την τρίχα, προσφέροντάς της φροντίδα και θρέψη σε βάθος. Το χρώμα δεν μπορεί από μόνο του να είναι όμορφο και ποιοτικό αν τα μαλλιά δεν είναι υγιή και δεν ακτινοβολούν ζωντάνια.

Αν έχετε σκούρα επιδερμίδα: Μην επιλέξτε ένα πολύ ανοιχτό χρώμα αν έχετε μια μελαχρινή επιδερμίδα με σκούρα μάτια. Όταν ξανοίγετε τα σκουρόχρωμα μαλλιά, αυτά έχουν τη τάση να αποκτούν μια κοκκινωπή απόχρωση. Μια καλή λύση, αν θέλετε να αναδείξετε το χρώμα των μαλλιών σας, είναι οι ανταύγειες σε χρυσαφί τόνο και καραμελένιες αποχρώσεις.

Αν έχετε ανοιχτή επιδερμίδα με καστανά μάτια: Επιλέξτε έναν τόνο πιο ανοιχτόχρωμο από το φυσικό σας χρώμα, ώστε τα μαλλιά σας να τονίζουν το φως της επιδερμίδας σας και να μην επισκιάζουν το βλέμμα σας.

Αν η επιδερμίδα σας κοκκινίζει: Αν το πρόσωπό σας είναι επιρρεπές σε κοκκινίλες καλύτερα να αποφεύγετε τις φλογερές κόκκινες ή χάλκινες ανταύγειες οι οποίες τονίζουν περισσότερο την ερυθρότητα της επιδερμίδας σας. Αντίθετα επιλέξτε μια πιο ψυχρή, ιριδίζουσα ή μπεζ απόχρωση για να αντισταθμίσετε την κοκκινίλα.

Αν έχετε λεπτά, αδύναμα μαλλιά: Λίγες ανταύγειες σε στρατηγικά σημεία μπορούν να δημιουργήσουν μια ομοιόμορφη αντίθεση και οπτικό όγκο στην αδύναμη τρίχα σας.

 

Το μυστικό

Στα 20 τολμήστε πιο ακραία χρώματα, καθώς η νεανικότητα της επιδερμίδας σας και η φρεσκάδα το επιτρέπουν.
-Στα 30 απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό που θα σας υποδείξει όχι μόνο την κατάλληλη βαφή, αλλά και τον τρόπο συνεχούς φροντίδας των μαλλιών.
-Στα 40 επικεντρωθείτε σε ένα πιο διακριτικό λουκ.
-Από τα 50 και πάνω εμπιστευτείτε αποχρώσεις καλά ”μελετημένες” που θα σας δείχνουν νεότερες, αναδεικνύοντας όμως πρωτίστως την ομορφιά και τη λάμψη των περιποιημένων μαλλιών σας.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ