Επιστρέψατε από τις διακοπές; Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας

Μετά το καλοκαίρι τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα από το θαλασσινό νερό, το χλώριο της πισίνας και τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Έτσι, τώρα είναι πιο ξηρά και εύθραυστα και έχουν άμεση ανάγκη από επανόρθωση, βαθιά θρέψη και ενυδάτωση. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σώστε τα κατεστραμμένα σας μαλλιά μετά το καλοκαίρι.

1 Ξεκινήστε από τις άκρες
Το πρώτο βήμα είναι μια επίσκεψη στο κομμωτήριο. Καιρός να απαλλαγείτε από τις κατεστραμμένες άκρες και την ψαλίδα. Ίσως να αλλάξετε και κούρεμα, υιοθετώντας μια τάση της μόδας, όπως το καρέ. Τριμάροντας τις άκρες τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο υγιή.

2 Επαναφέρετε το χρώμα
Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, ανανεώστε το χρώμα σας. Με τον ήλιο η βαφή ξεθωριάζει και το χρώμα γίνεται θαμπό. Πείτε ναι στα ειδικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά, ώστε να διατηρήσετε το χρώμα για μεγαλύτερο διάστημα.

3 Ενυδατώστε τα!
Θα πρέπει επειγόντως να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας για να αναχαιτήσετε το σπάσιμο και τη φθορά της τρίχας και να περιορίσετε το φριζάρισμα. Επιλέξτε ενυδατικά σαμπουάν, προϊόντα ενυδάτωσης και θρεπτικές μάσκε. Αφήστε τη μαλακτική κρέμα ή τη μάσκα να δράσει για μερικά λεπτά και θα δείτε εμφανή διαφορά στα μαλλιά σας. Προσοχή, όμως, στις οδηγίες εφαρμογής κάθε προϊόντος, καθώς δεν χρειάζοντια όλες οι μάσκες μαλλιών εφαρμογή από το τριχωτό μέχρι την άκρη της τρίχας.

4 Για έξτρα λάμψη
Για ακόμη μεγαλύτερη ενυδάτωση, εφαρμόστε ένα λάδι στα μαλλιά πριν και μετά το λούσιμο. Πριν το λούσιμο καταπολεμά την ξηρότητα, ενώ μετά δίνει λάμψη και προστατεύει από τη θερμότητα που εκπέμπει το πιστολάκι.

Το μυστικό

Μειώστε το φριζάρισμα χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα ενυδατικά προϊόντα (leave in κοντίσονερ και σέρουμ). Αποφύγετε τα σαμπουάν που δίνουν όγκο, μην στεγνώνετε τα μαλλιά τρίβοντας με τη πετσέτα και μην χρησιμοποιείτε προϊόντα styling που περιέχουν οινόπνευμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ