Σφουγγαράκι μακιγιάζ: πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το σφουγγαράκι μακιγιάζ που ονομάζεται beauty blender ή beauty sponge ξέρετε να το χρησιμοποιείτε σωστά;

Οι επαγγελματίες μακιγιέρ και οι bloggers το θεωρούν ως το απόλυτο must-have για κάθε νεσεσέρ καλλυντικών. Δημιουργεί απόλυτα φυσικό μακιγιάζ, καλύπτει άψογα τους κύκλους κάτω από τα μάτια και τονίζει το περίγραμμα του προσώπου.

Τα κλασικά σφουγγαράκια μακιγιάζ είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Αλλά η πραγματική επανάσταση στον τομέα αυτό ήρθε πριν κάποια χρόνια, όταν εμφανίστηκε το αυθεντικό σφουγγαράκι μακιγιάζ σε σχήμα αυγού. Σήμερα, ο όρος beauty blender χρησιμοποιείται γενικά για όλα τα σφουγγαράκια μακιγιάζ αυτού του τύπου.

Πώς να το χρησιμοποιείτε 

Η χρήση του σφουγγαριού μακιγιάζ είναι εύκολη και μπορείτε να τη μάθετε γρήγορα. Αρκεί να ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες:

Κυρίως το σφουγγαράκι μακιγιάζ χρησιμοποιείται υγρό. Επομένως, πριν τη χρήση πρέπει πρώτα να βρέξετε το σφουγγαράκι σε τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια να το στραγγίσετε καλά. Ο όγκος του σφουγγαριού θα αυξηθεί, θα γίνει πιο μαλακό και κατά την εφαρμογή δεν θα απορροφήσει πολύ make-up.

Πάρτε το make-up σας, εφαρμόστε το στο πίσω μέρος του χεριού σας και βουτήξτε μέσα το σφουγγαράκι μακιγιάζ.

Στη συνέχεια ξεκινήστε να το πιέζετε απαλά στο πρόσωπό σας. Είναι πραγματικά σημαντικό να μην απλώνετε το make-up με το σφουγγαράκι, αλλά να το πιέζετε απαλά στο πρόσωπό σας. Για την εφαρμογή του make-up σε μεγαλύτερη επιφάνεια χρησιμοποιήστε το στρογγυλό τμήμα ενώ για τα σημεία με πιο δύσκολη πρόσβαση και για την εφαρμογή κονσίλερ κάτω από τα βλέφαρα, χρησιμοποιήστε το μυτερό τμήμα που εφαρμόζει παντού.

Στο τέλος, μπορείτε επίσης να βάλετε πούδρα με το σφουγγαράκι.

sponge

Όλες οι χρήσεις του

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το σφουγγαράκι για την εφαρμογή make-up και κονσίλερ. Ωστόσο, η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά! Το σφουγγαράκι μακιγιάζ είναι ιδανικό για την εφαρμογή κρεμώδων προϊόντων περιγράμματος, highlighter ή ρουζ. Ο κανόνας είναι πάντοτε ο ίδιος, εφαρμόζετε το προϊόν στο πρόσωπο με το μυτερό τμήμα του σφουγγαριού πιέζοντας καλά και με το στρογγυλό άκρο απλώνετε και το σβήνετε απαλά.

Με το σφουγγαράκι μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε πούδρα, σκιά ματιών ή ακόμα και κραγιόν. Μερικοί το χρησιμοποιούν και για εφαρμογή κρέμας προσώπου ή βάσης κάτω από το μακιγιάζ. Το σφουγγαράκι είναι ένα εργαλείο γενικής χρήσης κατάλληλο σχεδόν για όλα.

Πώς να καθαρίζετε το σφουγγαράκι μακιγιάζ

Όταν δεν πλένετε το σφουγγαράκι μακιγιάζ εύκολα μπορούν να αναπαραχθούν βακτήρια που σίγουρα δεν ωφελούν την επιδερμίδα σας. Γι’ αυτό πρέπει να πλένετε καλά το σφουγγαράκι μετά από κάθε χρήση. Ο κανόνας αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για άτομα με προβληματική επιδερμίδα!

  • Να πλένετε το σφουγγαράκι πάντα με τρεχούμενο νερό.
  • Στη συνέχεια τρίψτε το και πιέστε το καλά με τα δάχτυλα σας, έτσι ώστε το καθαριστικό να εισχωρήσει μέσα και να ξεπλύνει καλά όλα τα υπολείμματα του μακιγιάζ.
  • Ξεπλύνετε ξανά με νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρέσετε όλες τις ακαθαρσίες από το σφουγγαράκι και όταν το πιέσετε να τρέχει μόνο καθαρό νερό.
  • Τέλος, στραγγίστε καλά το σφουγγαράκι και αφήστε το να στεγνώσει ελεύθερα σε αεριζόμενο δωμάτιο. Μην το τοποθετήσετε υγρό σε ντουλαπάκι ή σε νεσεσέρ καλλυντικών!

Πόσο συχνά πρέπει αλλάζετε το σφουγγαράκι μακιγιάζ;

Ακόμη και τα πιο ποιοτικά σφουγγαράκια έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Σταδιακά, χάνουν το σχήμα και την ελαστικότητά τους. Συνιστάται η αλλαγή περίπου κάθε τρεις μήνες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από διάφορα χρώματα και εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ