Τα 2 μυστικά για όμορφα πόδια, σύμφωνα με τον ποδολόγο

Ο Ε. Α. Αρβανιτάκης, MSc,BSc (Hons) Podiatry MPS., ποδολόγος – ποδίατρος, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων Ποδολόγων μας αποκάλυπτει το μυστικό για όμορφα πόδια!

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα των κάτω άκρων που ταλαιπωρούν μεγάλο αριθμό ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τα αφυδατωμένα πόδια. Τα συμπτώματα είναι η ξηρότητα, η τραχιά αίσθηση και οι σκληρύνσεις.
Το δέρμα χρειάζεται συγκεκριμένη ποσότητα υγρασίας για να είναι απαλό. Τα προβλήματα λοιπόν ξεκινούν όταν το δέρμα χάσει τη φυσική του υγρασία.

Οι αιτίες είναι πολλές:

Το εξωτερικό περιβάλλον. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο- ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και η υπερβολική χρήση νερού και σαπουνιού επηρεάζουν την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας.

Η ελλιπής πρόσληψη υγρών.

Η μη ισορροπημένη διατροφή. Έλλειψη κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και νερού.

Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης των ποδιών, λόγω της αυξημένης αποβολής ούρων που οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια νερού από το δέρμα.

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε την αφυδάτωση;

1 Απολέπιση
Ξεκινώντας, θα πρέπει να απαλλαγούν τα πόδια μας από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας για να αναπνεύσουν και να δεχτούν οποιοδήποτε προϊόν θρέψης και ενυδάτωσης.Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, όπου θα βυθίσετε τα πόδια στο νερό για περίπου 20 λεπτά. Με μία ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα, τρίψτε απαλά τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συχνά, έτσι ώστε να αποφεύγετε τον έντονο πόνο που μπορεί να προκληθεί από τις βαθύτερες σχισμές και τα σκασίματα. Για άριστα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε την ηλεκτρική λίμα ποδιών Scholl Velvet Smooth με κρυστάλλους διαμαντιών. Η ηλεκτρική λίμα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε εύκολα το σκληρό δέρμα και θα προσφέρει απαλή επιδερμίδα απο την πρώτη κιόλας χρήση.

2 Eνυδάτωση
Αφού έχετε ολοκληρώσει με την απολέπιση είναι ώρα να ασχοληθείτε με την ενυδάτωση των κάτω άκρων. Δοκιμάστε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20λεπτών. Η Scholl Pedi Mask Nutriente Nourish ενυδατική μάσκα ποδιών με λάδι macademia ή με 0% αρώματα και χρωστικές (ανάλογα με την προτίμηση σας), ενυδατώνουν σε μόνο 20 λεπτά. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε καθημερινά κρέμες ανάπλασης κατά του σκληρού δέρματος,  που ενισχύουν τη διαδικασία φυσικής απολέπισης και επαναφέρει την ελαστικότητα σε 7 ημέρες.

Το μυστικό

Μην έχετε τη λανθασμένη αντίληψη ότι πολλή ενυδατική κρέμα = καλύτερη ενυδάτωση, γιατί κάτι τέτοιο απλά σας οδηγεί στο να τελειώσετε πιο γρήγορα το προϊόν και σε τίποτε άλλο! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες που αναγράφονται.
Για να αποκτήσετε απαλά και μεταξένια πόδια, φορέστε λεπτά βαμβακερά καλτσάκια αμέσως μετά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας ή της μάσκας και δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Και μην ξεχνάτε! Μην παραμελείτε τη φροντίδα των κάτω άκρων, διότι τα πόδια σας σάς στηρίζουν σε όλη σας τη ζωή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ