Φριζάρισμα: Ποιο είναι το μυστικό για λεία μαλλιά;

Μαλλιά άγρια, ατίθασα, φριζαρισμένα, ξηρά και χωρίς λάμψη; Καιρός να τα περιποιηθείτε περισσότερο!

Τι φταίει για το φριζάρισμα 

Κάποιες έχουμε εκ φύσεως φριζαρισμένα μαλλιά, οι περισσότερες όμως τα αποκτούμε μεγαλώνοντας και αιτία είναι οι τεχνικές εργασίες (βάψιμο, ισιωτική, κ.ά.), το συχνό στάιλινγκ (τα μαλλιά μισούν τη θερμότητα), τα λανθασμένα προϊόντα περιποίησης, οι άσπρες τρίχες (είναι ατίθασες, άγριες και δύσκολα «υποτάσσονται»), η φτωχή σε θρεπτικά στοιχεία διατροφή και οι καιρικές συνθήκες (είναι γνωστό πόσο αντιπαθούν τα μαλλιά την υγρασία).

Ποιο είναι το μυστικό για λεία μαλλιά;

Η ενυδάτωση, φυσικά. Πάντα να χρησιμοποιείτε κοντίσιονερ μετά το λούσιμο και να εφαρμόζετε μάσκα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η αποκατάσταση της υγρασίας των μαλλιών είναι το πιο σημαντικό. Συχνά όμως τα μαλλιά μας φριζάρουν παρ’ όλη την ενυδάτωση, γιατί; Πιθανότατα να χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προιόντα στάιλινγκ. Γι’ αυτό τα προϊόντα στάιλινγκ πρέπει να απομακρύνονται σχολαστικά, ιδανικά με τη χρήση εξειδικευμένων σαμπουάν.

Προσοχή στο κομμωτήριο: Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τα μαλλιά είναι φυσικά οι τεχνικές διεργασίες και το στάιλινγκ. Μη συνδυάζετε δύο τεχνικές εργασίες στο ίδιο ραντεβού, π.χ. περμανάντ και βαφή. Επίσης, η θερμότητα του στάιλινγκ είναι πολύ επιβαρυντική. Η πρέσα ισιώματος, το σίδερο, το πιστολάκι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνότερα από μία το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Στο ενδιάμεσο μπορείτε να συντηρείτε το χτένισμά σας με ρόλεϊ, να κάνεις σινιόν, πλεξίδα (είναι πολύ στη μόδα, ειδικά το ψαροκόκαλο) ή μια απλή αλογοουρά -εάν δώσετε όγκο στην κορυφή δείχνει πολύ κομψή.

Όχι συχνό λούσιμο: Τα μαλλιά φριζάρουν και από την υπερβολική καθαριότητα! Αποφύγετε το συχνό λούσιμο, γιατί στερεί από τα μαλλιά τη φυσική τους λιπαρότητα, η οποία είναι σημαντική, ειδικά αν κάνετε τεχνικές εργασίες. Το απαλό βούρτσισμα με βούρτσα από φυσική τρίχα λιπαίνει τα άγρια μαλλιά, καθώς μοιράζει σε όλη την επιφάνεια της τρίχας το φυσικό λίπος από τις ρίζες, απομακρύνει τις νεκρές τρίχες, τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, τους ρύπους και τα προϊόντα στάιλινγκ.

Πρώτες βοήθειες για άγρια μαλλιά!

Θα χρειαστείτε:

  • Ένα καλό σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα ειδικά για ατίθασα, φριζαρισμένα μαλλιά.
  • 1 προϊόν στάιλινγκ.
  • Ενυδατικά προϊόντα που δεν ξεβγάζονται σε μορφή κρέμας ή ξηρό λάδι.
  • Βούρτσα από φυσική τρίχα και μια χτένα με αραιά δόντια για ήπιο ξέμπλεγμα των μαλλιών όταν απλώνετε τη μάσκα ή το κοντίσιονερ.
  • Πιστολάκι για ίσιωμα ή σίδερο για μπούκλες. Αποφύγετε όσο γίνεται τις πρέσες ισιώματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ