3 αντικαταστάσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σας που θα σας ανανεώσουν

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που αλλάζουμε τη ρουτίνα ομορφιάς μας. Αυτές οι 3 αντικαταστάσεις θα ανανεώσουν την επιδερμίδα σας.

Μέχρι τώρα δίνατε έμφαση στην αντηλιακή προστασία ενώ οι φόρμουλες ενυδάτωσης ήταν ανάλαφρες. Κάποιες από εσάς μάλιστα, ειδικά στις διακοπές, αφήσατε κάποια βήματα στην άκρη. Δείτε τι πρέπει να κάνετε ενόψει του κρύου και της αυξημένης υγρασίας που επηρεάζουν την επιδερμίδα ειδικά αν είναι ευαίσθητη ή με τάση ακμής. Το πρωταρχικό σας μέλημα τους επόμενους μήνες είναι ένα: Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Που σημαίνει πως προσφέρετε στο δέρμα σας την απαραίτητη υγρασία και αποφεύγετε τις φόρμουλες που τη μειώνουν. Παράλληλα μην ξεχνάτε πως πρέπει να πίνετε νερό, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

1 Αντικαταστήστε το gel ή το αφρώδες καθαριστικό, μ’ ένα σε κρεμώδη μορφή

Τα κρεμώδη καθαριστικά προσώπου απομακρύνουν τους ρύπους από την επιδερμίδα εύκολα και γρήγορα, ενώ χαρακτηρίζονται από ήπιες συνθέσεις που διατηρούν και την υγρασία στην επιδερμίδα. Αποφύγετε λοιπόν προϊόντα που περιλαμβάνουν ισχυρά συστατικά που πιθανόν αφαιρούν τα αναγκαία λιπίδιά της.

Τα gel και αφρώδη καθαριστικά είναι σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν γενικότερα τη λιπαρότητα γι’ αυτό και δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τους φθινοπωρινούς μήνες που η επιδερμίδα έχει ήδη μια τάση για ξηρότητα.

2 Δοκιμάστε μια πλούσια ενυδατική, αντί για ένα gel ενυδάτωσης

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κρεμώδεις ενυδατικές κρέμες παρέχουν πιο πλούσια αίσθηση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα, ενώ οι ενυδατικές σε μορφή gel έχουν πιο ελαφριά σύσταση με περισσότερο νερό και λιγότερα λιπίδια. Γι’ αυτό, οι πλούσιες ενυδατικές κρέμες καλύπτουν ιδανικά τις ανάγκες της επιδερμίδας το φθινόπωρο, αφού το ποσοστό λιπιδίων τους είναι υψηλότερο.

3 Προτιμήστε ξηρά έλαια από μια απλή ενυδατική

Το face oil το αγαπάτε πολύ και τόσο το φθινόπωρο όσο και ο χειμώνας είναι οι πλέον κατάλληλες εποχές να το χρησιμοποιήσετε. Χαρίζει μοναδική απαλότητα, φυσική λάμψη και χάρη στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει προστατεύει το δέρμα από την εμφάνιση δυσχρωμιών. Παράλληλα μπορείτε να επιλέξετε και προϊόν καθαρισμού σε μορφή ελαίου.

Το μυστικό

Όσες αντικαταστάσεις κι αν κάνετε το αντηλιακό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ