7 μυστικά για να μην “σπάει” το κονσίλερ

Το κονσίλερ σας “σπάει”; Με αυτά τα 7 μυστικά θα το σώσετε!

Αυτό το multitasking προϊόν σας κάνει να φαίνεστε πιο φρέσκες και λαμπερές κάθε πρωί σβήνοντας όχι μόνο όλη την κούραση και την αϋπνία από τα μάτια σας, αλλά και πιθανά ανεπιθύμητα σημάδια και σπυράκια από το πρόσωπό σας. Όλα αυτά βέβαια με μία προϋπόθεση, να μείνει στη θέση που το εφαρμόσατε και να μην αρχίσει να «σπάει» ή τρέχει μέσα στη μέρα. Εκατοντάδες make up artists τοποθετούν το κονσίλερ με ευκολία σε 3 βούλες κάτω από τα μάτια. Η κίνησή τους να απλώνουν με το πινελάκι το κονσίλερ δείχνει ευρηματική. Το προσπαθείτε κι εσείς και δεν σας βγαίνει το ίδιο υπέροχο; Δείτε τα μυστικά για να μην “σπάει” το κονσίλερ.

1 Καθαρίστε και βάλτε κρέμα ματιών
Εφαρμόστε το κονσίλερ πάντα σε καθαρή και κυρίως ενυδατωμένη επιδερμίδα. Οπότε η κρέμα ματιών έχει προηγηθεί. Έτσι δημιουργείτε τον ιδανικό καμβά για να στρώσει το όποιο χρώμα.

2 Επιλέξτε το σωστό προϊόν
Επιλέξτε μια υγρή σύνθεση κονσίλερ επειδή κινείται μαζί με το δέρμα και παρέχει καλή κάλυψη. Για τα πιο ώριμα δέρματα, επιλέξτε κάτι πιο ενυδατικό, ενώ αν έχετε έντονους μαύρους κύκλους προτιμήστε πιο παχύρρευστες συνθέσεις με μεγαλύτερη κάλυψη.

3 Δοκιμάστε με το δάκτυλο
Αντί για πινελάκι προτιμήστε να το απλώσετε με το δάχτυλό σας. Ιδανικά με τον παράμεσο και αντί να απλώνετε το κονσίλερ κάντε το με ταμποναριστές κινήσεις. Έχετε υπόψη ότι η θερμότητα του χεριού σας κάνει το προϊόν να απλώνεται καλά στο δέρμα, αντί να κάθεται πάνω από αυτό και μετά από λίγη ώρα να σπάει.

4 Αραιώστε το
Αν το κονσίλερ σας είναι παχύρευστο, δοκιμάστε να το αραιώσετε, οπότε και να το ελαφρύνετε αναμειγνύοντάς το με λίγο primer.

5 Κοιτάξτε πάνω
Όποια κι αν είναι η ηλικία σας, η επιδερμίδα κάτω από την περιοχή των ματιών έχει πτυχώσεις και λεπτές γραμμές κι εκεί ακριβώς το κονσίλερ όταν εφαρμοστεί βιαστικά κολλάει και σπάει γρήγορα. Κοιτάξτε επάνω και τραβήξτε το δέρμα σας από κάτω, όπως κάνετε όταν εφαρμόζετε την μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Αυτό το ελαφρύ τράβηγμα εξυπηρετεί στην τέλεια τοποθέτηση και απορρόφηση του κονσίλερ.

6 Κάντε στρώσεις
Ένα εξίσου αποτελεσματικό μυστικό είναι να απλώνετε κονσίλερ σε δόσεις και στρώσεις. Να χτίζετε σιγά και σταθερά το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.

7 Ολοκληρώστε με πούδρα
Για να «κλειδώσετε» το μακιγιάζ σας, πείτε ναι στην τεχνική του baking. Απλώστε μία παχιά στρώση από πούδρα κάτω από τα μάτια σας, αφήστε την εκεί για μερικά λεπτά και μετά διώξτε το περιττό προϊόν με ένα φουντωτό, μεγάλο πινέλο.

Το μυστικό

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα του προϊόντος. Η εντύπωση ότι αυτό θα σας προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη είναι εντελώς λανθασμένη. Αντίθετα αυτό που θα πετύχετε θα είναι συσσώρευση του προϊόντος στη συγκεκριμένη περιοχή που τελικά θα “σπάσει” και θα δημιουργήσει τις ανεπιθύμητες γραμμές. Καλύτερα εφαρμόστε τη σωστή ποσότητα για να πετύχετε ένα δροσερό flawless look.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ