vicky-royal

Πριγκηπικός Γάμος: Η μπίζνα του αιώνα!

Και τώρα που τελείωσε ο καθημερινός κ ανηλεής βομβαρδισμός από άχρηστες πληροφορίες για το γάμο Ουίλιαμ – Καίητ(όψιμα Κάθριν), τώρα που αναλογίζομαι το γεγονός με την καθαρότητα της σκέψης που σου εξασφαλίζει πάντα η χρονική απόσταση, τώρα που αποδόθηκαν τα κέρδη και οι χασούρες από τα στοιχήματα για το αν η Ελισάβετ θα φορούσε το κροκί του αυγού ή το κιτρινοπράσινο της χολέρας, τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν ηταν ο γάμος του αιώνα (απλώς), ήταν η μπίζνα του αιώνα
Διότι για το γάμο δαπανήθηκαν 36 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα έσοδα που απέφερε στη γηραιά Αλβιόνα το πριγκηπικό γεγονός είναι 700 εκατομμύρια ευρώ !!!
Πείτε μου εσείς, ποιά άλλη επιχείρηση γνωρίζετε που να έχει μέσα σε μια εβδομάδα κέρδη της τάξης των 664 εκατομμυρίων ευρώ? Μόνο οι τουρίστες που βρέθηκαν στο Λονδίνο για το χαρμόσυνο γεγονός (πιο χαρμόσυνο δεν γίνεται αμα αποφέρει τέτοια κέρδη), εκτός από τις ιαχές θαυμασμού με ολίγη αφέλεια, άφησαν εκεί και 120 εκατομμύρια ευρώ…
Ηταν το πιο καλοστημένο τηλεοπτικό ριάλιτι! Με τη μικρότερη διάρκεια και τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, με όλες τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο. Δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν το γεγονός – μαζί με τις εμβόλιμες διαφημίσεις.
Χιλιάδες κάμερες, δημοσιογράφοι και τεχνικοί κάλυψαν το διεθνές αυτό ριάλιτι χωρίς καν να χρεωθούν τα ημερομίσθιά  τους στο Μπάκιγχαμ. Μόνο το BBC διέθεσε 1000 δημοσιογράφους και τεχνικούς. Στο δε διαδίκτυο την ώρα του μυστηρίου βρίσκονταν 5,4 εκατομμύρια χρήστες ανά λεπτό!! (άλλο μυστήριο και τούτο…)
Πριγκηπικός γάμος και πράσινα -από τα lexotanil-άλογα. Μας πούλησαν μια χαρά το παραμύθι τους κι εμείς σπεύσαμε να το αγοράσουμε, είτε σε μορφή τηλεθέασης (που πιστώνεται στα ανάκτορα εννοείται), είτε σε μορφή κούπας με τη γαμήλια φωτό, είτε σε αντίγραφο του φορέματος της Κέιτ, είτε σε σημαιούλες, κουταλάκια,τσαγάκια και άλλες κιτσιές με απίστευτη εμπορική απόδοση.
Ξέρεις τί θα πεί 700.000.000 ευρώ έσοδα σε μια εβδομάδα?  Βρε μπας και βιαστήκαμε να τον διώξουμε τον δικό μας τον Κωνσταντίνο? Πέντε πριγκηπόπουλα είχε να παντρέψει… Δεν τον κρατούσαμε τουλάχιστον μέχρι να κάνει τους “πριγκηπικούς” γάμους στην Ελλάδα με όλη τη σημασία του τηλεοπτικού ριάλιτι? Και να τα ζουμ ιν στα γαλάζια νερά του Αιγαίου, να τα πλάνα από τη χωριάτικη στο βασιλικό μενού, να οι εικόνες τύπου “mama mia” από το ελληνικό πριγκηπικό γλέντι στα νησιά, να κι οι τουρίστες το καλοκαίρι!..
Τώρα που η χώρα πένεται, η ντροπή ξεπλένεται.. Θα ηταν και η μοναδική φορά που θα μας φαινόταν χρήσιμος ο τέως.
Αλλά είναι πια πολύ τέως για να μας φανεί χρήσιμος. Εμείς δεν προλάβαμε ούτε καν αυτό το παραμύθι μας να πουλήσουμε όπως επικερδώς έπραξαν οι Άγγλοι.
Ή μάλλον στο δικό μας παραμύθι γράφει διαφορετικό τέλος:  ΚΑΙ ΖΗΖΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΣΤO ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

 • Eλένη

  Πεθανα στα γέλια με το άστο καλύτερα…….Δυστυχώς όμως Βίκυ αυτές οι κιτσιές κάνουν και τη διαφορά αφού υπάρχει αφελής κόσμος…..!!!!!

 • KATERINA

  Βίκυ θεικό κείμενο!!!!!Συμφωνώ μαζί σου μέχρι και στην τελεία που λέει ο λόγος!!!!!

 • georgia

  bravo viki…maresei poli o tropos pou skeftesai

 • λίζα

  Σωστή!

 • rea

  Eγώ το βλέπω σαν μια γιορτή της μοναρχίας ενώ χιλιάδες έχουν θυσιαστεί στους δρόμους για να καταργηθο΄θν τέτοιοι θεσμοί…
  Τα βασιλικά στέμματα ειναι ματωμένα!!!!

 • Κωνσταντίνα

  Πανέξυπνο κείμενο…πραγματικά ευφυές!!
  Παρ’όλο που ο Κωνσταντίνος (είναι και και συνονόματος) έγινε τέως βασιλιάς της Ελλάδας, τον χρυσοπληρώνουμε όλοι οι Έλληνες με ένα πρόσθετο φόρο στους λογαριασμούς που έρχονται κάθε μήνα…
  Πότε θα μας ξεπληρώσει?? Αντε να κάνει κανένα γάμο να δουμε και εμείς άσπρη μέρα!!