Ένα μικρό διαμέρισμα στην Πλάκα άλλαξε!

Ένα μικρό διαμέρισμα στην Πλάκα 50 τ.μ απόκτησε πολυτέλεια και αισθητική, χρώμα και φως!

Ζητήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Moy studio σε αυτό το μικρό διαμέρισμα να γίνουν δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, άνετο μπάνιο κι όλα αυτά, με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις, γρήγορα και με μιά πινελιά πολυτέλειας.

Πως χώρεσαν οι λειτουργίες χωρίς να χαθεί η διαμπερότητα και η ευρύχωρη αίσθηση; Αντί για διαδρόμους και δωμάτια, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν χώρους που να ρέουν ο ένας προς τον άλλον. «Έκλεισαν» ένα λουτρό, όπου τοποθετήθηκε μεγάλη ντουσιέρα και η τουαλέτα.

Το βοηθητικό υπνοδωμάτιο, ιδιαίτερα μικρό, σχεδιάστηκε σαν ένα διπλό κρεβάτι, όλο ανασηκωμένο σε ξύλινη πλατφόρμα, με μεγάλη, ημιδιαφανή πόρτα που όταν ανοίγει, εξαφανίζεται πίσω από τον τοίχο και το ενοποιεί με τον υπόλοιπο χώρο.

Πώς έσπασε η μονοτονία σε αυτό το μικρό διαμέρισμα και έγινε ο χώρος πιο τολμηρός και παιχνιδιάρικος;

Η κουζίνα, που αντικρύζει κανείς μόλις μπει, έγινε ο καμβάς μιάς εκρηκτικής σύνθεσης χρωμάτων, τα οποία συνδυάστηκαν με παλιά και νέα υλικά. Το μπορντώ ήρθε από το μωσαϊκό δάπεδο, το οποίο συντηρήθηκε και συμπληρώθηκε σαν κέντημα, με γεμίσματα μαρμάρου και χρωματισμένου τσιμέντου.

Το ροζ ακούμπησε κάποιες επιφάνειες και τα πόμολα των ντουλαπών, και τέλος το κίτρινο περιέγραψε τις κάσες των πορτών. Όσο για την πολυτέλεια; Γι’ αυτό, βασίστηκαν στο εξωτικό ροζ-μπορντώ μάρμαρο Ριτσώνας που έντυσε πάγκους, κομοδίνα και τη «φωλιά» του νιπτήρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ