Έξυπνα μυστικά για ένα σικ πασχαλινό τραπέζι

Βγάλατε όλη σας τη δημιουργικότητα στη μαγειρική αλλά τι γίνεται με τη διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού;

Κάντε σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς
Επιλέξτε σωστά τους χρωματικούς συνδυασμούς και τα υλικά για να έχετε και το κατάλληλο αισθητικό αποτέλεσμα. Πορτοκαλί-πράσινο-κίτρινο, μωβ λιλά- φούξια-λευκό, βεραμόν-λαχανί-κίτρινο-πορτοκαλί είναι μερικές ταιριαστές επιλογές.

Το μονόχρωμο τραπεζομάντηλο είναι σικ
Επιλέξτε μονόχρωμο λινό τραπεζομάντηλο και ράνερ επίσης μονόχρωμο (σε διαφορετικό χρώμα από αυτό του τραπεζομάντηλου) ή λουλουδάτο. Αντί για ράνερ μπορείτε να ταιριάξετε μία μακρόστενη οργάντζα ελαφρώς τσαλακωμένη. Προτιμήστε σομόν, βεραμάν, μωβ ή ροζ αποχρώσεις ανάλογα με το υπόλοιπο σύνολο του τραπεζιού.

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά
Δε χρειάζεστε ακριβά σερβίτσια και εξεζητημένα ντεκόρ για να έχετε στιλάτο αποτέλεσμα. Το διαχρονικό και απλό λευκό στο σερβίτσιο είναι μια ασφαλής επιλογή γιατί θα σας δώσει τη δυνατότητα να παίξετε ελεύθερα με τις αποχρώσεις των διακοσμητικών που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε σουπλά σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις, χρωματιστές χαρτοπετσέτες, πασχαλινά διακοσμητικά ζωάκια, καλαθάκια και αβγοθήκες που σε συνδυασμό με υλικά όπως κορδέλες, οργάντζες, διακοσμητικό σανό και φυσικά λουλούδια έχουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Φέρτε την άνοιξη στο τραπέζι σας
Βάλτε στο κέντρο του, δίπλα από την πιατελίτσα ή το στολισμένο καλαθάκι με τα πασχαλινά αβγά, ένα όμορφο βάζο με πολύχρωμα λουλούδια της επιλογής σας κατά προτίμηση σε παστέλ τόνους ή λευκά. Οι τουλίπες και οι μαργαρίτες είναι πολύ ταιριαστές επιλογές.

Βάλτε καρτελάκια
Αν θέλετε να δώσετε στο πασχαλινό γεύμα πιο επίσημο χαρακτήρα, μπορείτε να φτιάξετε εξατομικευμένα καρτελάκια με το όνομά τους αλλά και με όμορφες πασχαλινές ευχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ