Ανακαίνιση: Διαμέρισμα 59 τμ στο κέντρο της Αθήνας

Μια ωραία ανακαίνιση στο κέντρο της Αθήνας, που από γραφείο μετατράπηκε σε σπίτι.

Το διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας του ’60 στο κέντρο της Αθήνας προσφέρει σε ένα νέο ζευγάρι μια βάση και έναν κομψό τρόπο ζωής, με σεβασμό στα στοιχεία των παλαιών ημερών.

Μετά από μια πλήρη ανακαίνιση κατασκευής και αλλαγή της χρήσης του χώρου από γραφείο σε κατοικία, το διαμέρισμα προσανατολίζεται ολοκληρωτικά στην πανοραμική θέα προς την παλιά Βουλή των Αθηνών. Δίνοντας έμφαση στην οπτική αίσθηση, μια ξύλινη περιμετρική κατασκευή πλαισιώνει την πρόσοψη και τη θέα, ενώ φιλοξενεί το φως που εισβάλλει σε ολόκληρο το διαμέρισμα. Για τον σκοπό αυτό, οι εσωτερικοί χώροι απογυμνώθηκαν χρησιμοποιώντας ειδικά φινιρίσματα και αξιοποιώντας κάθε γωνία στο έπακρο με ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα.

Με εμβαδόν μόλις 59,00 τ.μ., το διαμέρισμα έχει ανοιχτή διαρρύθμιση για την κουζίνα, το σαλόνι και την τραπεζαρία, ενώ το μπάνιο καταλαμβάνει ανεξάρτητο χώρο, με το υπνοδωμάτιο και την γκαρνταρόμπα να αποτελούν αυτοτελές δωμάτιο που όμως τίποτα δεν εμποδίζει την άμεση οπτική φυγή προς το αστικό τοπίο.

Το διαμέρισμα προσφέρει απομόνωση αλλά όχι ιδιωτικότητα, είναι εσωστρεφές αλλά την ίδια στιγμή έκθετο.

Πηγή epikyklos.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ