Κάντε το μπαλκόνι σας έναν μικρό παράδεισο με DIY ιδέες με γεράνια

Τα γεράνια σε βεράντες και μπαλκόνια δημιουργούν το ιδανικό καταφύγιο για να ξεφύγετε από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσετε το καλοκαίρι.

Σε ένα σκηνικό γεμάτο φυτά και υπέροχα λουλούδια μπορείτε αμέσως να χαλαρώσετε και να μπείτε σε mood διακοπών. Τα γεράνια που δεν απαιτούν πολλή φροντίδα αποτελούν εξαιρετική επιλογή για ηλιόλουστα και ημι-σκιερά μέρη, καθώς με τα λαμπερά τους χρώματα και τα πολλά διαφορετικά τους σχήματα ομορφαίνουν κάθε χώρο. Οι ειδικοί του Pelargonium for Europe παρουσιάζουν μερικές δροσερές ιδέες για να δημιουργήσετε έναν λουλουδένια παράδεισο μέσα στην καρδιά της πόλης και να εξηγούν γιατί τα γεράνια αποτελούν την καλύτερη επιλογή φυτών για τα αστικά κλίματα.

Μετατρέψτε μία παλιά σκάλα σε λουλουδένια ραφιέρα
Αυτή η DIY σκάλα που μετατρέπεται σε ραφιέρα για τις γλάστρες δεν έχει μόνο διακοσμητική χρήση, αλλά και πρακτική εφαρμογή, καθώς εξοικονομεί άφθονο χώρο, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως διαχωριστικό χώρου. Το τρικ εδώ είναι να στερεώσετε κεραμικές γλάστρες με γεράνια με τέτοιο τρόπο στην ραφιέρα ώστε να μην πέφτουν.


Για να φτιάξετε την κατασκευή θα χρειαστείτε μια παλιά σκάλα, τρεις ή τέσσερις σανίδες πάχους 16 χιλιοστών, ένα ασύρματο τρυπάνι, ένα πριόνι, γυαλόχαρτο, ένα μοιρογνωμόνιο, ένα μολύβι και έναν χάρακα, αρκετές κεραμικές γλάστρες και γεράνια σε διαφορετικά χρώματα. Μπορείτε να κόψετε τις σανίδες στο κατάλληλο μέγεθος σε ένα κατάστημα με υλικά DIY. Πρέπει να είναι λίγο μικρότερες από το κάθε σκαλί για να χωράνε πάνω στην σκάλα. Υπολογίστε το μήκος τους έτσι ώστε η κάθε σανίδα να προεξέχει περίπου 20 με 30 εκατοστά από το πλαίσιο της σκάλας σε κάθε πλευρά και να υπάρχει αρκετός χώρος να μπουν οι γλάστρες με τα γεράνια.

Οδηγίες


Βήμα 1: Για να υπολογίσετε πόσο μεγάλες θα κάνετε τις τρύπες στις σανίδες, πρέπει πρώτα να μετρήσετε την άνω διάμετρο των κεραμικών γλαστρών. Η διάμετρος της κάθε τρύπας θα πρέπει να είναι περίπου ένα εκατοστό μικρότερη για να μπορεί να κρατήσει τις γλάστρες.


Βήμα 2: Μόλις αποφασίσετε που θέλετε να βάλετε την κάθε γλάστρα, χρησιμοποιήστε το μοιρογνωμόνιο για να σχεδιάσετε τους αντίστοιχους κύκλους πάνω στις σανίδες. Κατά τον σχεδιασμό, έχετε υπόψη ότι πρέπει να κρατήσετε μια ισορροπία στα σημεία που θα βάλετε τις γλάστρες για να πετύχετε ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.


Βήμα 3: Για να περάσετε το πριόνι από την σανίδα, κάντε πρώτα τρύπες με το ασύρματο τρυπάνι στην άκρη κάθε κύκλου.

Βήμα 4: Έπειτα κόψτε κυκλικά το σχήμα με το πριόνι.


Βήμα 5: Λειάνετε τις πριονισμένες άκρες με γυαλόχαρτο.


Βήμα 6: Τέλος, τοποθετήστε τις σανίδες πάνω στις κλίμακες της σκάλας και στερεώστε τις γλάστρες με τα γεράνια στα τρύπες. Tip: αντί να βάλετε μια γλάστρα στο κέντρο της σανίδας, μπορείτε να βάλετε δύο μικρότερες τη μια δίπλα στην άλλη. Σε αυτή την περίπτωση, σιγουρευτείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό χώρο μεταξύ της κάθε τρύπας στην σανίδα.


Βήμα 7: Για επιπλέον ασφάλεια, θα μπορούσατε να κάνετε τρύπες και να στερεώσετε την κάθε σανίδα στις κλίμακες της σκάλας, χρησιμοποιώντας βίδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ