Πώς να εντάξετε τα φυτά στο σπίτι σας με στιλ

Ένα από τα πράγματα που μας χαλαρώνουν είναι τα φυτά και η περιποίηση τους. Γεμίστε το σπίτι σας με πολλές γλάστρες με πλατύφυλλα, παχύφυτα, κάκτους, αναρριχώμενα.

Το άγγιγμα του χώματος είναι ψυχοθεραπεία και το ίδιο θεραπευτικό είναι να έχετε φυτά στο σπίτι σας. Το Φθινόπωρο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσετε με φυτά εσωτερικού χώρου (και κάποιους βολβούς) και να φέρετε τη Φύση μέσα στο σπίτι σας. Από πλευράς διακόσμησης το πράσινο, ειδικά με όμορφες γλάστρες και κασπώ, μπορεί να μεταλλάξει το τοπίο και ταιριάζει εκπληκτικά με το χρώμα του φυσικού ξύλου. Λαμβάνοντας υπόψιν τα πολλαπλά οφέλη τους και κάνοντας μια ανασκόπηση στους πιο ενημερωμένους home deco οδηγούς της σεζόν, το μόνο που σας μένει είναι να πείτε ένα «ναι» και να τα εντάξετε στο χώρο σας.

Φτιάξτε μία γωνιά με διάφορα φυτά

Δημιουργήστε έναν κάθετο κήπο

Καλύψτε ένα δοκάρι έξυπνα και… πράσινα!

Τοποθετήστε τα φυτά σε στρατηγικά σημεία

Βάλτε τα φυτά σας σε ωραία κασπώ και αναδείξτε τα!

Τι φυτά να επιλέξετε για το σπίτι σας

  • Η Σανσεβιέρια εκπέμπει οξυγόνο τη νύχτα και καθαρίζει τον αέρα από τις τοξίνες, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας.
  • Το Σπαθίφυλλο απορροφά εύκολα τις τοξίνες (ακετόνη, βενζόλη και αμμωνία). Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο μετά τη διακόσμηση του χώρου όταν ο αέρας είναι γεμάτος επικίνδυνες χημικές ουσίες.
  • Η Φαλαίνοψις (ορχιδέα σκόρος) είναι ένα φυτό με υπέροχα λουλούδια. Εκπέμπει πολύ οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καθαρίζει τον αέρα από το τολουόλιο (αρωματική χημική ένωση).
  • Ο Ιβίσκος δημιουργεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Οι φυτοντόνες που εκπέμπει αυτό το φυτό κάνουν τον αέρα πιο υγιεινό και πιο καθαρό. Επίσης, τα άλλα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα όταν βρίσκονται κοντά στον ιβίσκο.
  • Το Κυκλάμινο μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την αϋπνία, τη χρόνια κούραση, την κατάθλιψη και την ευερεθιστότητα.
  • Η αλόη καθαρίζει τον αέρα από το βενζόλιο (που βρίσκεται στα απορρυπαντικά) και την φορμαλδεΰδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ