Χαμηλό ταβάνι: Πώς θα δώσετε ύψος στο σπίτι σας

Αν το σπίτι σας έχει χαμηλό ταβάνι, είναι χαμηλοτάβανο, ή αν απλά έχει κανονικό ύψος και θα θέλατε να ήταν ψηλότερο, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο! Δείτε με ποια τρικ θα δώσετε ύψος στο χώρο σας.

Συνεχίστε το χρώμα του ταβανιού στον τοίχο
Αυτό το πανέξυπνο οπτικό τρικ αλλάζει τα όρια, μπερδεύει τον εγκέφαλο και έτσι θα “προσθέσει” κάποιους πόντους στο ύψος του ταβανιού σου.

Δώστε φως με χρώμα
Για τις κατοικίες με χαμηλά ταβάνια πρέπει να επενδύσετε στην αγορά φωτεινών χρωμάτων – όπως το μπεζ, το λευκό και το απαλό γκρι. Εφόσον, βρείτε την απόχρωση που σας αρέσει και σας ταιριάζει, βάψτε με το ίδιο χρώμα όλους τους τοίχους, το πάτωμα, το ταβάνι, καθώς και το σοβατεπί. Αυτός ο «έξυπνος» τρόπος θα σας βοηθήσει να «θολώσετε» τα όρια του χώρου σας, με αποτέλεσμα οτιδήποτε χάνει σε ευκρίνεια, να το κερδίζει σε ύψος!

Προτιμήστε χαμηλά έπιπλα
Με το να προτιμήσετε χαμηλά έπιπλα, θα δημιουργήσετε την αίσθηση πως το ταβάνι είναι πολύ ψηλότερο απ’ ότι φαίνεται. Με λίγα λόγια, μπορείτε να τοποθετήσετε χαμηλούς καναπέδες, «κοντά» coffee table σας. Ακόμα, στο υπνοδωμάτιο σας μπορείτε να διαλέξετε χαμηλό κρεβάτι και κομοδίνα, προσδίδοντας έτσι στον χώρο μια πιο ευάερη ατμόσφαιρα.

Βάλτε καθρέπτες
Για να μεγαλώσει ο χώρος καλό είναι ο καθρέπτης να έχει απέναντι του ένα παράθυρο ή απλά να «κοιτάει» ελάχιστα την οροφή. Αυτό δεν θα «ξεγελάσει» μόνο το δικό μας μάτι, αλλά όλων εκείνων που επισκέπτονται το σπίτι σας, καθώς θα νομίσουν πως υπάρχει και άλλος χώρος.

Διαλέξτε αέρινες κουρτίνες

Κρεμάστε το κουρτινόξυλο 3-4 εκατοστά κάτω από το ταβάνι για να δώσετε ύψος στον χώρο. Πέρα απ’ αυτό στις κουρτίνες δώστε προσοχή στην υφή και το χρώμα. Αποφύγετε τις πολύ έντονες κουρτίνες σε υφή και σταθείτε περισσότερο στις πιο λεπτές και αέρινες. Όσον αφορά το χρώμα, πάντα κερδίζουν οι ουδέτεροι τόνοι και όχι τόσο οι σκούρες αποχρώσεις.

Διαλέξτε τις κατάλληλες πόρτες

Μια ιδανική επιλογή θα αποτελούσε η τοποθέτηση σκουρόχρωμων πορτών, γιατί ταιριάζουν σε κάθε σπίτι και βοηθούν και στο ύψος.

Βάλτε ψηλά ντουλάπια στην κουζίνα

Για να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται ψηλότερη, η τεχνική είναι απλή. Τοποθετήστε τα ντουλάπια σας αρκετά ψηλά, δηλαδή όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται. Μην το φοβηθείτε, ακόμα και αν χρειάζεστε σκάλα για να τα φτάσετε και αυτό, γιατί η αίσθηση ύψους που θα δώσουν στον χώρο σας αξίζει τον κόπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ