Οι ωραιότερες ιδέες για να βάλετε την πέτρα στο μπάνιο σας

Η πέτρα αποτελεί το πιο παλιό και το πιο όμορφο δομικό στοιχείο. Τη συναντούμε στην επαρχία, σε εξοχικές κατοικίες, σε μάντρες, ακόμα και στην πόλη σε επενδύσεις τοίχων, και σε διακοσμητικά διαχωριστικά. Πως θα σας φαινόταν όμως η πέτρα στο μπάνιο; H Μάγδα Κ. Μαυρίκη – αρχιτέκτων μηχανικός σας παρουσιάζει τις πιο όμορφες ιδέες που έχετε αν επιλέξετε αυτό το στοιχείο για το μπάνιο.

Δίνοντας μια πιο ιδιαίτερη νότα στο χώρο σας, οι πέτρινες επιφάνειες κάνουν την ατμόσφαιρα πιο ζεστή, αναδεικνύουν κάθε φωτισμό, και συνδυάζονται με ιδανικό τρόπο με το γυαλί.

Πέτρα ως επένδυση τοίχου πίσω από τη μπανιέρα, πίσω από το νιπτήρα, δεμένη με γυαλί, ως επίστρωση στο πάτωμα, σε σχήμα κυκλικό, ανομοιόμορφο, ορθογώνιο, σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Οι μόνοι περιορισμοί είναι ο χώρος και το φως. Όντας στιβαρό στοιχείο από μόνη της, η πέτρα για να λειτουργήσει αρμονικά χρειάζεται μεγάλο χώρο και κατάλληλο φωτισμό –τεχνητό ή φυσικό – ώστε να δείξει με τον καλύτερο τρόπο τους χρωματισμούς και τις υφές της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ