Τέσσερα πράγματα που οι ντιζάινερ θα ήθελαν να σταματήσουμε να αγοράζουμε για το σπίτι

Όλοι έχουμε μπει στην ίδια διαδικασία. Ξεκινάμε πάντα με τις καλύτερες προθέσεις και καταλήγουμε να φορτώνουμε το σπίτι με έπιπλα και μικροαντικείμενα που δεν είναι στα αλήθεια αυτά που θα θέλαμε να έχουμε. Μήπως να το ξαναδούμε λίγο το θέμα;

1Σετ-κρεβάτι, κομοδίνο, πολυθρόνες, ντουλάπα. Ίσως θα ήταν καλύτερο την επόμενη φορά που θα μπούμε στον πειρασμό να αγοράσουμε σετ να πρωτοτυπήσουμε και να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη. Να έχουμε μια καλή βάση, το κρεβάτι για παράδειγμα, και τα υπόλοιπα να τα αναζητήσουμε σε υπαίθρια παζάρια και απρόσμενα σημεία.

2. Έπιπλα που έχουν χαρακτηριστικό ντιζάιν και πωλούνται μαζικά. Δεν έχει σημασία αν είναι ένας καναπές ή μια τραπεζαρία, εκείνο που προέχει να αγοράζουμε αντικείμενα με ψυχή, πράγματα που θεωρούμε αληθινή επένδυση όταν θέλουμε να τα αποκτήσουμε. Καλύτερα λιγότερα, και μοναδικά.

3. Γυάλινα τραπέζια. Μας αρέσει το γυαλί (μάλλον περισσότερο το πλέξιγκλας), γιατί είναι εύκολο να το καθαρίσουμε και ταιριάζει με όλα. Όμως σαν υλικό είναι επικίνδυνο και δεν έχει καμία επίδραση στον χώρο. Καλύτερα να φωτίσουμε ένα δωμάτιο με καθρέφτες και μεταλλικά στοιχεία.

4. Παιδικά έπιπλα. Αντισταθείτε στο γλυκανάλατο ντεκόρ. Ωραίο το ροζ και το σιελ με τους ναύτες και τις πασχαλίτσες, τις πριγκίπισσες και τους σούπερ ήρωες, αλλά αν είναι 6 χρονών τα παιδιά, σε δύο χρόνια δεν θα θέλουν ούτε να τα βλέπουν. Οπότε προτιμήστε κάτι ουδέτερο που μπορεί να μεγαλώσει μαζί με το παιδί σας. Πίτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ κανείς;

Πηγή: www.clickatlife.gr

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ