soup

Γιατί να φτιάξετε σήμερα σούπα αρακά;

Εάν θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας και να τον ενυδατώσετε το σημερινό μενού περιλαμβάνει: σούπα αρακά!

Σύμφωνα με τον dr Αναστάσιο Παπαλαζάρου, κλινικό διαιτολόγο διατροφολόγο, η σούπα από αρακά:

  1. Συμβάλλει μεταξύ των άλλων και στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας.
  2. Είναι απόλυτα ισορροπημένο γεύμα καθώς μας δίνει πρωτεΐνες υδατάνθρακες και λιπαρά στις αναλογίες που τα χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας.
  3. Ο αρακάς είναι καλή πηγή πολλών βιταμινών όπως Κ, φυλλικού οξέος, Α και C.
  4. Περιέχει κι άλλα πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά όπως πολυφαινόλες, που εμφανίζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
  5. Αποτελεί πολύ καλή πηγή καλίου, που συμβάλλει στην σωστή ηλεκτρολυτική ισορροπία του οργανισμού μας.

Συνταγή: Σούπα αρακά

θα χρειαστείτε

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 750 γρ. ζωμό, λαχανικών
  • 20 γρ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κιλό αρακά, φρέσκο, καθαρισμένο ή κατεψυγμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κάρδαμο (κακουλέ), σε φύλλα

Οδηγίες

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε να βράσει. Προσθέτετε τον δυόσμο και τα μπιζέλια. Καλύπτετε με το καπάκι και αφήνετε να φτάσουν σε σημείο βρασμού.
  • Μαγειρεύετε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια, αλλά το χρώμα τους να είναι έντονο πράσινο.
  • Αφαιρείτε από τη φωτιά και αμέσως τη χτυπάτε μέσα στην κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ. Αλατοπιπερώνετε.
  • Σε περίπτωση που δεν έχετε ραβδομπλέντερ μπορείτε να τη βάλετε σε δόσεις και να τη χτυπήσετε σε ένα κανονικό μπλέντερ.
  • Όσο την αφήνετε μέσα στη ζεστή κατσαρόλα η σούπα θα χάσει το λαμπερό πράσινό της χρώμα. Οπότε σε αυτό το σημείο θέλει προσοχή και να δουλέψετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
  • Με μια κουτάλα σερβίρετε σε ατομικά μπολ.
  • Σερβίρετε με ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα κάρδαμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ