Γκασπάτσο με πιπεριά: Κρύα σούπα για τον καύσωνα

Εάν λοιπόν, ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες σας φαίνεται ανυπόφορος ή ακόμη δεν μπορείτε να βρείτε τη γεύση εκείνη που θα σας δροσίσει, τότε βρήκαμε λύση:σούπα γκασπάτσο με πιπεριά!

Υλικά για τη σούπα γκασπάστο με πιπεριά

  • 1 κ. ώριμες, νόστιμες ντομάτες
  • 2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αγγούρι καθαρισμένο, σε φέτες
  • 2-3 σκ.σκόρδο καθαρισμένες, σε φετάκια
  • 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο (όσο πιο φρουτώδες, τόσο καλύτερο)
  • 4 κ.σ. εκλεκτό ξίδι από κρασί
  • φουντίτσες βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Κόβουμε στο μούλτι τις πιπεριές με το αγγούρι.
  • Ζεματίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και ένα μέρος από τις ντομάτες και πολτοποιούμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τις πιπεριές και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες.
  • Μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε τελείως ή να αφήσουμε μικρά κομματάκια.
  • Ενώνουμε με το προηγούμενο μείγμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ξύδι, ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε.
  • Ψιλοκόβουμε μέσα λίγο βασιλικό και αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 3 ώρες ή περισσότερο.
  • Σερβίρουμε με φουντίτσες βασιλικού, σε βαθύ πιάτο, μπολ ή φαρδύ, κοντό ποτήρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ