02-07-2021
Γκασπάτσο με πιπεριά: Κρύα σούπα για τον καύσωνα
Εάν λοιπόν, ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες σας φαίνεται ανυπόφορος ή ακόμη δεν μπορείτε να βρείτε τη γεύση εκείνη που θα σας δροσίσει, τότε βρήκαμε λύση:σούπα γκασπάτσο με πιπεριά!
Υλικά για τη σούπα γκασπάστο με πιπεριά
- 1 κ. ώριμες, νόστιμες ντομάτες
- 2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο αγγούρι καθαρισμένο, σε φέτες
- 2-3 σκ.σκόρδο καθαρισμένες, σε φετάκια
- 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο (όσο πιο φρουτώδες, τόσο καλύτερο)
- 4 κ.σ. εκλεκτό ξίδι από κρασί
- φουντίτσες βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβουμε στο μούλτι τις πιπεριές με το αγγούρι.
- Ζεματίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και ένα μέρος από τις ντομάτες και πολτοποιούμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τις πιπεριές και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες.
- Μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε τελείως ή να αφήσουμε μικρά κομματάκια.
- Ενώνουμε με το προηγούμενο μείγμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ξύδι, ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε.
- Ψιλοκόβουμε μέσα λίγο βασιλικό και αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 3 ώρες ή περισσότερο.
- Σερβίρουμε με φουντίτσες βασιλικού, σε βαθύ πιάτο, μπολ ή φαρδύ, κοντό ποτήρι.