Δροσερή σαλάτα με κινόα, λαχανικά και εσπεριδοειδή

Η αγαπημένη blogger Sugar Buzz Αθηνά Πάνου μας έδωσε αυτή τη συνταγή από την επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη!

Υλικά για 4 άτομα

2 κούπες κινόα
4 κούπες νερό
Μισό λάχανο μοβ
1-2 καρότα
1 πορτοκάλι
1 γκρέιπφρουτ ροζ
½ κούπα κράνμπερις αποξηραμένα
½ κούπα κάσιους ανάλατα
½ κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί ή τσένταρ
Χυμός 2 λάιμ
5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος(σκόνη)
Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ πλένετε την κινόα και τη στραγγίζετε (αυτό το βήμα είναι βασικό γιατί έτσι φεύγει μια ελαφριά πικράδα που έχει).

Βάζετε το νερό να βράσει σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση ρίχνετε την κινόα και χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση να σιγοβράζει.

Αφήνετε 15’ και αποσύρετε. Η κινόα έχει φουσκώσει, την μεταφέρετε μπολ και με ένα πιρούνι ανακατεύετε να αφρατέψει. Περιμένετε να κρυώσει.

Τρίβετε το λάχανο και τα καρότα. Καθαρίζετε το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ από τις λευκές ίνες ώστε να έχετε καθαρή τη σάρκα και κόβετε μπουκιές.

Μόλις η κινόα έχει κρυώσει ανακατεύετε με όλα τα υλικά (λαχανικά, φρούτα, τυρί, κάσιους, κράνμπερις), ραντίζετε με το λάδι και το χυμό λάιμ και ρίχνετε τα μπαχαρικά.

Δοκιμάζετε πάντα ώστε να δείτε την ένταση των μπαχαρικών και αλατοπιπεριού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ