Εύκολη σαλάτα με φασολάκια

Γνωστά μέσα από τη λαδερή τους εκδοχή, που πολλοί αγάπησαν και άλλοι τόσοι μίσησαν, τα φασολάκια αυτή την εποχή είναι φρέσκα, λαχταριστά και φουλ στα οφέλη. Αυτή η εύκολη σαλάτα με φασολάκια είναι δροσερή, καλοκαιρινή και πολλή γευστική!

Θα χρειαστείτε για τη σαλάτα με φασολάκια

400 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές λευκό ξύδι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ντοματίνια κομμένα στα δυο
2 κουταλιές κάπαρη
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

fasolakia

Οδηγίες για τη σαλάτα με φασολάκια

  • Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Όταν το νερό είναι έτοιμο προσθέτετε τα φρέσκα φασολάκια και τα βράζετε για 5-6 λεπτά.
  • Σουρώνετε τα φασολάκια και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να κρατήσουν το ζωντανό τους χρώμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε την μουστάρδα, το λευκό ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο dressing.
  • Προσθέτετε στο μπολ τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάπαρη και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα φασολάκια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά.
  • Μόλις τα φασολάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και όπως είναι ζεστά τα βάζετε μέσα στο μπολ με το dressing και τα ντοματίνια και ανακατεύετε όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά.
  • Σερβίρετε τη σαλάτα με φασολάκια σε ατομικά πορσελάνινα μπολ και πασπαλίζετε από πάνω το ψιλοκομμένο δυόσμο.

Οι θερμίδες τους είναι ελάχιστες, με τα 100 γραμμάρια να αποδίδουν μόλις 31 θερμίδες και σε αυτή την ποσότητα μας χαρίζουν 2,7 γραμμάρια φυτικές ίνες, σχεδόν 7 γραμμάρια υδατάνθρακες, 1,83 γραμμάρια πρωτεΐνης, το 15% σε βιταμίνη C, το 14% σε βιταμίνη Κ, το 8% σε φυλλικό οξύ, το 10% από το μαγγάνιο που χρειαζόμαστε την ημέρα, το 8% από το σίδηρο, το 7% από το μαγνήσιο και το 4% από το ασβέστιο, ενώ είναι πλούσια και σε φλαβονοειδή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ