Loukoumades

Εύκολη συνταγή: λουκουμάδες με 4 μόνον υλικά!

Θα χρειαστείτε:

500 γραμμάρια αλεύρι

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

2 φακελάκια ξερή μαγιά

2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό

χυμό από ένα πορτοκάλι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Μέλι

Για το γαρνίρισμα: καρύδια, σουσάμι, κανέλα

Οδηγίες

Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν

Σκεπάζετε το μείγμα και αφήνετε 30 λεπτά να φουσκώσει

Όταν είναι έτοιμο, βάζετε λάδι σε μεγάλο σκεύος και το ζεσταίνετε. Με τη βοήθεια κουταλιού, που βουτάμε πριν σε ποτήρι με κρύο νερό, παίρνετε κομματάκια ζύμης και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι.

Όταν φουσκώσουν οι λουκουμάδες και χρυσίσουν και από τις δυό πλευρές, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με καρύδια, κανέλα και σουσάμι και περιχύνετε με μέλι.

Loukoumades12

Το μυστικό

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, μπορούν να αρωματίσουν το μέλι με λίγη κοπανισμένη μαστίχα.

Φωτο.: eatinmykitchen.meikepeters.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ