Coleslaw

Εύκολη συνταγή: Σαλάτα coleslaw χωρίς μαγιονέζα!

Αυτή η σαλάτα μπορεί να συνοδέψει ψημένα μπιφτέκια, hot dogs, ψητές πατάτες ή να μπει μέσα σε αραβικές πίτες με κοτόπουλο. Πρόκειται για την κλασσική Αμερικάνικη έκδοση για λάχανο σαλάτα, με  χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση.

Θα χρειαστείτε

200 γραμμ. λάχανο, λεπτοκομμένο (λευκό και κόκκινο)
1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
100 γραμμ. καρότα, λεπτοκομμένα
2 σέλερι, μόνο τα κλωνάρια του, λεπτοκομμένα
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μήλο, λεπτοκομμένο
ξύσμα από 1 λάιμ
2 κ.σ. λευκό ξύδι
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
λίγο τσίλι
λίγο σουμάκ

Οδηγίες

Κόβετε τα λαχανικά (λάχανο, κρεμμύδι, καρότα, σέλερι και μήλο) και τα βάζετε σε ένα μπολ. Τα ραντίζετε με ξύδι. Τα πιέζετε με τα χέρια σας για να βγουν τα υγρά τους.

Ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά να απορροφήσει το γιαούρτι τα υγρά από τα λαχανικά. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σουμάκ και λίγα φύλλα δυόσμου.

Το μυστικό

Επειδή μπορεί να ετοιμαστεί νωρίτερα και να μπει στο ψυγείο, είναι διαθέσιμη όταν χρειαστείτε σαλάτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ