15-09-2019
Εύκολη συνταγή: ταρτάκια μήλου
Όλοι γνωρίζουν την παροιμία ”ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”. Πλέον έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η κατανάλωση μήλων μεταξύ άλλων θωρακίζει την υγεία ενώ αποτελεί ελιξήριο νεότητας. Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή με ταρτάκια μήλου και θα ενθουσιαστείτε.
Θα χρειαστείτε για τα ταρτάκια μήλου
Για τη γέμιση:
400 γρ. μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ. ζάχαρη
150 ml κόκκινο κρασί
1 μπαστουνάκι κανέλα
Για τη ζύμη:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
60 γρ. ζάχαρη
100 ml κρύο νερό
1 πρέζα σκόνη πιπερόριζας (τζίντζερ)
αλάτι
Οδηγίες για τα ταρτάκια μήλου
Βράζουμε τα κομμένα μήλα, μαζί με 50 γραμμάρια ζάχαρη, το κρασί και το μπαστουνάκι κανέλας. Σιγοβράζουμε, μέχρι να απορροφηθεί όλο το κρασί και να λιώσουν τα μήλα.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το βούτυρο, 60 γραμμάρια ζάχαρη, το κρύο νερό, το τζίντζερ και αλάτι. Την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνουμε με αυτό 24 φορμάκια για μικρές τάρτες. Γεμίζουμε με το μείγμα μήλου και σκεπάζουμε με λωρίδες από τα κομμάτια της ζύμης που περίσσεψαν.
Ψήνουμε τα ταρτάκια μήλου στον φούρνο για 15 λεπτά.