σαλτσα

Η απόλυτη συνταγή για σάλτσα ντομάτας, με 3 μόνον υλικά!

Αυτή η συνταγή για σάλτσα ντομάτας της Marcella Hazan κάνει θραύση στο Διαδίκτυο.

Η σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά, σε κάποια είναι το κύριο υλικό, όπως στα μακαρόνια. Με μια ωραία σάλτσα ντομάτας δημιουργείς ένα ωραίο κυρίως πιάτο. Και από την άλλη, όσο απλή μοιάζει, και η σάλτσα ντομάτας θέλει την τέχνη της. Η συνταγή αυτή της Marcella Hazan είναι ένα… ποίημα. Βασίζεται σε απλά υλικά και πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φάτε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα.

Υλικά συνταγής για σάλτσα ντομάτας

1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες
5 κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής για σάλτσα ντομάτας

Βάζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για ένα λεπτό.

Τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.

Στη συνέχεια, βάζετε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το αλάτι και μαγειρεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Όταν πυκνώσει από άποψη υγρών ρίχνετε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύετε, αφήνετε για ένα λεπτό και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Το μυστικό

Πριν ρίξετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να αφαιρέσετε το κρεμμύδι, όπως συστήνει και η Hazan.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ