Κάνετε ομοιοπαθητική; Τι να πιείτε αντί για καφέ

Ξεκινήσατε να κάνετε ομοιοπαθητική θεραπεία αλλά είστε λάτρις του καφέ; Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο φαρμακείο!

Τι είναι η ομοιοπαθητική;
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής «η ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.»

Ποιες τροφές και ροφήματα απαγορεύει η ομοιoπαθητική;
Εάν ξεκινήσατε ομοιοπαθητική θεραπεία γνωρίζετε ότι απαγορεύει την κατανάλωση ορισμένων ειδών διατροφής όπως ο καφές, το τσάι, η μέντα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλκοόλ. Επίσης, εκτός από τον καφέ, έχει παρατηρηθεί ότι το γαρύφαλο, η ευγενόλη, ακόμα και τα φρούτα (πορτοκαλί, λεμόνι) μπορεί να επηρεάσουν κάποια ομοιοπαθητικά φάρμακα. Ο κατάλογος των απαγορευμένων μπορεί να μεγαλώσει και άλλο διότι υπάρχουν ομοιοπαθητικοί που σχετίζουν διαφορές τροφές, ενεργειακές θεραπείες, κρέμες, κολλύρια ακόμα και μυρωδιές με την αποτυχία της ομοιοπαθητικής αγωγής.

Μπορείτε ή όχι να πιείτε καφέ ενώ κάνετε ομοιοπαθητική;
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι αν ακολουθείτε ομοιοπαθητική μπορείτε να πιείτε καφέ αλλά όχι μισή ώρα πριν και μετά τη λήψη ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Ωστόσο για ορισμένα ομοιοπαθητικά φάρμακα ο καφές λειτουργεί ως αντίδοτο, καθώς υπάρχουν φάρμακα που παρασκευάζονται με καφείνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ομοιοπαθητικός σας θα σας δώσει οδηγίες εάν μπορείτε ή όχι να πιείτε καφέ ενώ λαμβάνετε ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Έχετε υπόψη ότι τα ομοιοπαθητικά δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα ούτε με τα βότανα καθώς παρασκευάζονται και δρουν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Επηρεάζουν τη ζωτική δύναμη του ανθρώπου, εν αντιθέσει με τα χημικά φάρμακα και τα βότανα τα οποία επηρεάζουν τις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δρουν φυσικά και στοχεύουν στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού ενισχύοντας τις αμυντικές δυνάμεις του ιδίου του οργανισμού οι οποίες είχαν περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας.

Τι να πιείτε αντί για καφέ, αν κάνετε ομοιοπαθητική
Υπάρχουν καλές εναλλακτικές λύσεις που θα βρείτε στο φαρμακείο έναντι του καφέ και είναι ωφέλιμες για την υγεία σας. Μοιάζουν και έχουν την ίδια ακριβώς γεύση με τον καφέ χωρίς όμως τις αρνητικές επιδράσεις.

1 Korres Στιγμιαίο Ρόφημα με Κριθάρι, Βύνη, Κιχώριο
Συμβατό με την ομοιοπαθητική. Αντικαταστείτε τον καφέ σας και απαλλαχθείτε από την καφείνη, απολαμβάνοντας το στιγμιαίο ρόφημα που περιέχει κριθάρι, βύνη και κιχώριο.

2 Nocca Coffee – Φυσικό Αναπλήρωμα Καφέ Χωρίς Καφεϊνη της Power Health
Το φυσικό αναπλήρωμα του καφέ που παρασκευάζεται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά, έχει υπέροχη γεύση και άρωμα σαν του καφέ, χωρίς να περιέχει καφεΐνη ή άλλου είδους χημικά πρόσθετα. Θα σας εκπλήξει! Κατάλληλος για την ομοιοπαθητική.

3 Biortica Instant Coffee Υποκατάστατο Καφέ της Ortis
Μπορείτε να πίνετε Biortica (ζεστό ή κρύο) όσο συχνά θέλετε, δίχως ενοχλητικές παρενέργειες, όπως: αϋπνία, υπερένταση, ταχυπαλμία, νευρικότητα, στομαχικές διαταραχές. Η υπέροχη γεύση του οφείλεται στην προσεκτική επιλογή και το ψήσιμο δημητριακών οργανικής καλλιέργειας, όπως: κριθάρι, σίκαλη, ραδίκι, σύκα. Είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία και συνιστάται σε άτομα που ακολουθούν ομοιοπαθητική αγωγή.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε όταν κάνετε ομοιοπαθητική

1 Μην κρατάτε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στα χέρια σας
Μην βάζετε στην παλάμη σας τα φάρμακα, καθώς αυτό ενδέχεται να μειώσει τη δραστικότητα των φαρμάκων. Πάντα να λαμβάνετε τα φάρμακα χρησιμοποιώντας το καπάκι της φιάλης του φαρμάκου ή ένα απλό χαρτί.

2 Ο κανόνας μισής ώρας
Μην τρώτε ή πίνετε τίποτα μισή ώρα πριν και μετά τη λήψη των φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να πάρετε φάρμακο στις 10 το πρωί τότε μην καταναλώνετε τίποτα από τις 9.30 έως τις 10.30. Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα αυτό είναι το νερό. Το νερό είναι επιτρεπτό πέντε λεπτά πριν ή μετά τη λήψη των φαρμάκων.

3 Προσοχή στους εθισμούς
Μην καπνίζετε ή πίνετε αλκοόλ ενώ παίρνετε ομοιοπαθητικά φάρμακα, καθώς μπορεί να έχουν ερεθιστικές επιδράσεις στα φάρμακα.

4 Κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και άλλες έντονες μυρωδιές
Εάν ακολουθήσετε τον κανόνα της μισής ώρας, μπορείτε να φάτε ωμό κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και άλλα έντονα μυρωδικά μισή ώρα πριν ή μετά τη λήψη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

5 Άλλοι διατροφικοί περιορισμοί
Δεν είναι υποχρεωτικό η ομοιοπαθητική θεραπεία να ακολουθεί πάντα διατροφικούς περιορισμούς. Αλλά για ασθένειες όπως το βρογχικό άσθμα, η αλλεργική ρινίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα πρέπει να ακολουθήσετε τους διατροφικούς περιορισμούς μέχρι να αρχίσετε να ανταποκρίνεστε στην ομοιοπαθητική θεραπεία.

Φίλια Μητρομάρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ