cover

Μους λεμονιού με σαμπάνια

Είναι δροσερό και ντελικάτο. Δοκιμάστε το!

Υλικά

3 φύλλα ζελατίνης
3 αυγά
75 ml σαμπάνια ή 75 ml αφρώδη οίνο
60 ml χυμό λεμονιού
110 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. μούρα ή σμέουρα, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
Χωρίζετε τα αυγά.
Βάζετε τη σαμπάνια, το χυμό λεμονιού, 60 γρ. από τη ζάχαρη και τους κρόκους σε μια μικρή κασαρόλα με χοντρό πάτο και τα αφήνετε να βράσουν.
Κατεβάζετε από τη φωτιά.
Στραγγίζετε με τα χέρια σας τη ζελατίνη από το νερό, ανακατεύετε με το ζεστό μείγμα κρέμας λεμονιού και το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με περίπου το ένα τρίτο της υπόλοιπης ζάχαρης και στη συνέχεια πασπαλίζετε την υπόλοιπη ζάχαρη ενώ χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα σταθερό μείγμα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.
Διπλώνετε (δηλαδή ανακατεύετε με μια σπάτουλα με αργές κινήσεις) το χτυπημένο ασπράδι με την κρέμα και στη συνέχεια κάνετε το ίδιο και για το μείγμα του λεμονιού.
Αφήνετε να κρυώσει για δύο ώρες.
Αδειάζετε το μείγμα σε ποτήρια σαμπάνιας.
Διακοσμείτε με τα φρούτα και σερβίρετε.

Πηγή: coolartisan.net

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ