Νηστίσιμη συνταγή: Κους κους με αβοκάντο και ρόδι

Και μία νηστίσιμη συνταγή: τέλεια σαλάτα με κους κους, αβοκάντο, μάνγκο και ρόδι από την Αργυρώ. Πεντανόστιμη, φουλ σε βιταμίνες και χορταστική.

Υλικά Συνταγής

1½ φλ. αυθεντικό κους κους ( όχι ζυμαρικό)
2 ζουμερά πορτοκάλια
1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αγγούρι με τη φλούδα
1 ώριμο αβοκάντο σε καρεδάκια
1 ώριμο μάνγκο ψιλοκομμένο
1 ρόδι καθαρισμένο
3-4 κ.σ. αμυγδαλοψυχα λευκή
λίγο αλατι

Οδηγίες

Για τη σαλάτα κους κους με δυόσμο και ρόδι, βάζουμε πρώτα το κους κους σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο, το ρόδι, το αβοκάντο και το μάνγκο σε καρεδάκια, τα μυρωδικά και το αμύγδαλο και περιχύνουμε με το πορτοκαλί, το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι με μέλι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ρουφήξει το κους κους υγρασία από όλα τα υλικά. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε για να αφρατέψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ