food-economy

Οικιακή οικονομία με τέλεια μυστικά

Μετά από μια γιορτή ή ένα τραπέζι που κάνω στους φίλους μου συνήθως βάζω στο ψυγείο ό,τι έχει περισσέψει ή στην κατάψυξη. Υπάρχουν όμως και κάποιες εναλλακτικές δημιουργικές ιδέες για να μην πετάω τίποτα και να κάνω update τα φαγητά. Αυτό θα πει οικιακή οικονομία!

Κρασί

Το κρασί κρατάει για μερικές ημέρες ακόμη, από τη στιγμή που θα το ανοίξεις. Για να μην το πετάξω, γεμίζω τις παγοθήκες με αυτό που θα περισσέψει, το βάζω στην κατάψυξη και το χρησιμοποιώ το μελλοντικά στις σάλτσες μου.

Αρωματικά χόρτα

Βάζω το βασιλικό, το μαϊντανό ή τη μέντα σε λίγο νερό, μέσα σε παγοκύστες και τα τοποθετώ στην κατάψυξη. Κάποια στιγμή τα χρησιμοποιώ σε σούπες και σάλτσες.

Ζυμαρικά

Γίνονται την επόμενη μέρα μία ωραιότατη σαλάτα, αρκεί να μην έχουν σάλτσα. Κόβω ρόκα και σπανάκι, βάζω λίγο τόνο (σε νερό) και ρίχνω λιναρόσπορο. Λεμόνι, ελαιόλαδο και ίσως λίγη ρίγανη ή βασιλικό και είναι έτοιμη! Διαφορετικά τα βάζω σε ένα ταψί με τυρί και λίγη κρέμα γάλακτος ή κάνω μία μπεσαμέλ με γιαούρτι και αυγά και είναι όνειρο!

Τυριά

Όταν βγάζω ένα πλατό τυριών και περισσεύουν τα τρίβω και τα φυλάω σε πλαστικά σακουλάκια στην κατάψυξη. Είναι τέλεια όταν τα ρίχνω σε πίτες που χρειάζομαι τυριά.

 

Το μυστικό

Προσπαθώ, πάντα στο πνεύμα της (οικιακής) οικονομίας να μη μαγειρεύω παραπάνω μερίδες ώστε να μη περισσεύει φαγητό. Όσο πιο φρέσκο τόσο το καλύτερο!

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  • Aikaterini Z.

    Νομίζω πως είναι λανθασμένη η τεχνική φύλαξης γαλακτοκομικών στην κατάψυξη…