Πασχαλινά τσουρέκια, χωρίς ζάχαρη!

Φέτος τα τσουρέκια σας θα είναι υγιεινά και πιο γευστικά από ποτέ!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι, για τσουρέκια
  • 200 γρ βούτυρο
  • 200 γρ μελάσα Emelia
  • 4 αυγά
  • 200 γρ γάλα
  • 85 νωπή μαγιά ή 30 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μαχλέπιμισό κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες

  • Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
  • Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέστε τη μελάσα Emelia ανακατεύοντας καλά. Έπειτα προσθέστε τα στο αλεύρι.
  • Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και χτυπήστε τα αυγά με τον αυγοδάρτη.
  • Προσθέσθε τα όλα στο βασικό μίγμα.
  • Ζυμώστε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  • Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
  • Ζθμώστε ξανά και πλάστε τα τσουρέκια, αλείψτε τα με αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ή στους 160 στον αέρα) για 25 έως 30 λεπτά.

Να θυμάστε: Σε οποιαδήποτε συνταγή μπορείτε να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με μελάσα, ακριβώς στη μισή ποσότητα της συνταγής. Η μελάσα είναι πλούσια πηγή σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου και πολυφαινολών. Καλή επιτυχία:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ