Ποιος χυμός έχει πολλά οφέλη για την υγεία;

Ο χυμός που έχει πολλά οφέλη για την υγεία είναι ο χυμός του αγγουριού!

Ο χυμός του αγγουριού είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνη Κ και περιέχει σημαντικά επίπεδα βιταμίνης C, χαλκού, μαγνησίου, καλίου, βιταμινών της οικογένειας Β, βιταμίνης Α, διαιτητικών ινών, ηλεκτρολυτών και άλλων πολυφαινολικών ενώσεων. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους χυμούς φρούτων, ο χυμός αγγουριού είναι πολύ πιο εύκολο να παρασκευαστεί στο σπίτι.

Μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη στην υγεία του χυμού αγγουριού είναι η ενίσχυση της λειτουργίας των νεφρών, ο έλεγχος των αιμορραγικών διαταραχών, η αύξηση της οστικής πυκνότητας, η καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, η ενίσχυση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, τη διαχείριση της παραγωγής ορμονών, τη βελτίωση του ανοσοποιητικού και φυσικά η ενυδάτωση του σώματος. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά ο χυμός αγγουριού βοηθά:

Οστεοπόρωση
Περιέχει μέταλλα όπως ο χαλκός, το μαγνήσιο και το κάλιο,. Ο χυμός αγγουριού είναι εξαιρετικός για την υγεία των οστών και την αύξηση της οστικής πυκνότητας, που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και άλλων σχετικών με την ηλικία οστικών διαταραχών.

Ανοσοποιητική λειτουργία
Τα αξιοσημείωτα επίπεδα βιταμίνης C σε αυτό το χυμό το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορεί να διεγείρει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος και επίσης συμπεριφέρεται ως αντιοξειδωτικό, αναζητώντας και εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.

Ορμονική ισορροπία
Οι άνθρωποι συσχετίζουν το ασβέστιο με την υγεία των οστών, αλλά το επίπεδο του ασβεστίου στο αίμα είναι επίσης καθοριστικός παράγοντας πίσω από την ορμονική ισορροπία. Εάν ο θυρεοειδής αδένας ή η υπόφυση αρχίσει να παρουσιάζει δυσλειτουργία, τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου από αυτόν το χυμό μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα των ορμονών στα κανονικά επίπεδα.

Αποτοξίνωση
Ο χυμός αγγουριού έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και τα λαχανικά αυτά είναι γνωστά για μεγάλη ενυδάτωση. Στη μορφή χυμού, ειδικά αν προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό για να βελτιώσετε τη συνέπεια, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας είναι επαρκώς ενυδατωμένο όλη την ημέρα!

Νευρικό σύστημα
Το ασβέστιο λειτουργεί ως ηλεκτρολύτης σε ορισμένες καταστάσεις και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία του νευρικού συστήματος στους μύες. Το υψηλό επίπεδο αυτής της βιταμίνης σε αυτό το χυμό σημαίνει ότι οι σωματικές σας δραστηριότητες θα βελτιστοποιηθούν.

Αντικαρκινική δράση
Ορισμένα από τα ενεργά συστατικά και οι λιγνάνες των φυτών που βρίσκονται στα αγγούρια έχουν άμεση σχέση με αντικαρκινικά αποτελέσματα, καθιστώντας αυτό το χυμό όχι μόνο ένα αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο κατά του καρκίνου αλλά και μια μεγάλη συμπληρωματική θεραπεία για να επιβραδύνει την εξάπλωσή του.

Όραση
Μέσες ποσότητες βιταμίνης Α, εκτός από άλλα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε αυτό το χυμό, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της όρασης μας με την ηλικία μας.

Συνταγή Χυμός αγγουριού

Ρίξε στο μπλέντερ 3-4 αγγούρια, χυμό λεμονιού ή λάιμ, λίγα φυλλαράκια μέντας και χτύπησε τα όλα μαζί. Προσθέτετε μια πρέζα αλάτι (ίσως και λιγότερο) και είναι έτοιμο!

Το μυστικό

Κάνει καλό στην επιδερμίδα, μια και συμβάλει στην ενυδάτωσή της χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό. Τέλος, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, έχει τη δύναμη να μας ανακουφίσει τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ