Πώς να φτιάξετε vegan μαγιονέζα, χωρίς λάδι!

Μία τέλεια συνταγή από τον κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη που μπορεί να συνοδέψει σαλάτες, ψάρια και σάντουιτς: vegan μαγιονέζα, χωρίς λάδι και περιττές θερμίδες

Θα χρειαστείτε για την vegan μαγιονέζα:

  • 90 γρ. κάσιους ωμά & ανάλατα
  • 85 γρ. aquafaba (ζωμός από βρασμένα ρεβίθια )
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Οδηγίες για τη vegan μαγιονέζα

  • Μουλιάζετε τα κάσιους σε καυτό νερό για τουλάχιστον 45 λεπτά.
  • Με ραβδομπλέντερ χειρός χτυπάτε την aquafaba μέχρι να ασπρίσει.
  • Στραγγίζετε τα μουλιασμένα κάσιους, τα ρίχνετε στην aquafaba, προσθέτετε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, τη μουστάρδα, το σιρόπι αγαύης και χτυπάτε καλά για αρκετή ώρα μέχρι να αλεστούν τελείως τα κάσιους και να δέσει η vegan μαγιονέζα.

Αποθηκεύετε την vegan μαγιονέζα σε γυάλινο βάζο

καιιιιι…

ENJOY!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ