17-02-2015
Σαλάτα με κινόα, κόκκινο λάχανο, πορτοκάλι και κράνμπερι
Μια τέλεια σαλάτα, φουλ στα αντιοξειδωτικά και σε γεύση!
Θα χρειαστείτε:
1/3 κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι
Κράνμπερι (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
1/2 φλιτζάνι κινόα, άβραστη
1 φλιτζάνι νερό
Χυμό ενός πορτοκαλιού, 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο φινόκιο (προαιρετικά, για γεύση)
Εκτέλεση
Πλύνετε, καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κόκκινο λάχανο. Αλατίστε το ελαφρώς και πιέστε το με τα χέρια σας για να μαλακώσει. Αφήστε στην άκρη.
Βάλτε το 1 φλιτζάνι νερό να βράσει. Ξεπλύντε την κινόα και ρίξτε τη μέσα στο νερό που βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη για 10 – 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μετά από 15 λεπτά σβήστε τη φωτιά, αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά βγάλτε το καπάκι κι η κινόα είναι έτοιμη. (Για να μη σας πικρίσει η κινόα σουρώστε τη! Εκτός από το ξέπλυμα που πρέπει να κάνετε πριν τη μαγειρέψετε, σουρώστε καλά τη μαγειρεμένη κινόα και ξεπλύντε τη για να φύγει όση πικράδα έχει απομείνει).
Ρίξτε την κινόα στο λάχανο, κόψτε το πορτοκάλι σε φέτες και ρίξτε τα κράνμπερι. Στο χυμό πορτοκαλιού ρίξτε το ελαιόλαδο, ανακινήστε (όπως στο σέϊκερ) και περιχύστε τη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!