20-11-2012
Σας κερνάω τα καλύτερα τρουφάκια για τα 2 χρόνια του omorfamystika.gr!
Τα φτιάχνω με τα χεράκια μου και σας κερνάω τη συνταγή μου. Καλή σας όρεξη!
Θα χρειαστείτε
250 γραμμ. Βιτάμ
400 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. κακάο
150 γραμμ. γάλα εβαπορέ, όχι αραιωμένο
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 αυγό
2 πακέτα πτι-μπερ (225 γρ. το κάθε πακέτο)
250 γρ. καρυδόψυχα
διάφορες τρούφες (γάλακτος, κουβερτούρα κλπ) και καρύδα
χαρτάκια ζαχαροπλαστικής
ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Πώς τα κάνω
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα υλικά και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρευστοποιηθούν.
Σ’ ένα μπολ βάζω τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια τα οποία έχω κόψει στο μούλτι.
Στο μπολ ρίχνω το ρευστοποιημένο μείγμα και ανακατεύω μ’ ένα κουτάλι, το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω για μια ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω την τρούφα και σ’ ένα άλλο μπολ ε καρύδα τριμμένη για τα τρουφάκια με καρύδα.
Όταν γίνουν όλα ένα μείγμα πλάθω μικρές μπάλες βουτώντας τα χέρια μου στο κονιάκ και αμέσως μετά τις ρίχνω στο μπολ με την τρούφα.
Το τρουφάκι είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στο χαρτάκι ζαχαροπλαστικής και να φυλαχθεί στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.
Το μυστικό
Χρησιμοποιώ καλής ποιότητας κονιάκ και κακάο βιολογικό πάντα.