Συνταγές για ένα τέλειο τραπέζι

Ο chef του εστιατορίου Αίγλη, Μάκης Κοντοκώστας, στην Αίγλη Ζαππείου μας δίνει νόστιμες συνταγές και τέλεια tips!

 

ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:
·         2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού των 250γρ η κάθε μία
·         300γρ λάχανο λευκό
·         100γρ καρότο
·         20γρ σέλινο
·         1 κρεμμ’υδι
·         1 σκελίδα σκόρδο
·         40 ml μηλόξυδο
·         40 ml λευκό κρασί
·         Αλάτι
·         Πιπέρι
·         200 ml ζωμό κότας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λαδώνουμε και αλαατοπιπερώνουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις τοποθετούμε στο γκρίλ για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το λάχανο και τα καρότα και τα κόβουμε λεπτά .Σωτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και προσθέτουμε και το ζωμό. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το λάχανο και το καρότο, το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το σέλινο, αλάτι και πιπέρι.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:
·         500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
·         100 γρ κιμάς χοιρινός
·         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·         30 γρ μαϊντανός ψιλοκομμένος
·         30 γρ δυόσμος ψιλοκομμένος
·         2 αυγά
·         100 γρ ψίχα ψωμιού
·         70 ml ελαιόλαδο
·         Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ;
Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

TIPS:
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με γιαούρτι αρωματισμένο με μυρωδικά εποχής.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ  ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΞΥΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:
·         400 γρ μανιτάρια πλευρώτους
·         100 γρ ελαιόλαδο
·         100 γρ οξύμελι
·         20 γρ σχοινόπρασο
·         20 γρ μαϊντανός
·         20 γρ μυρώνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ;
Λαδώνουμε και αλατίζουμε τα μανιτάρια μας και ψήνουμε στο γκρίλ για 7 λεπτά περίπου.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ:
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το οξύμελι , τα ανακατεύουμε  και περιχύνουμε τα ζεστά μανιτάρια.

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΓΙΑΧΝΙ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΑ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:
·         2 φιλέτα μυλοκόπι των 200 γρ το καθένα
·         350 γρ ζωχοί
·         200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
·         1 σκελίδα σκόρδο
·         Θυμάρι
·         Ρίγανη
·         2 φιλέτα αντζούγια
·         300 ml ζωμός λαχανικών
·         5 γρ στακοβούτυρο
·         Τρίμμα αυγοτάραχο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ;
Τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, τα φιλέτα αντζούγιας και το ζωμό λαχανικών σε ένα ταψάκια , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 1 ώρα. Παράλληλα, ζεματίζουμε τους ζωχούς σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, λαδώνουμε και αλατίζουμε το μυλοκόπι και ψήνουμε στο γκρίλ για 12 λεπτά. Για το τελείωμα, τοποθετούμε σε ένα τηγανάκι τοποθετούμε τη σύβραση με τα ντοματίνια  Και τους ζωχούς, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:
Σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε το μείγμα με τους ζωχούς και τα ντοματίνια, από πάνω τους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ