Συνταγή: Ένα εύκολο και υγιεινό επιδόρπιο, ψητά κυδώνια

Εάν θέλετε ένα εύκολο και υγιεινό επιδόρπιο δοκιμάστε τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου, ψητά κυδώνια. Μπορείτε να το σερβίρετε και με λίγο γιαούρτι.

Θα χρειαστείτε:

3 κυδώνια
18 καρφάκια γαρύφαλλο
1 ½ φλ. νερό
½ φλ. κρασί πόρτο
3 ξύλα κανέλας
1/3 φλ. ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε στη μέση.

Μπήγουμε 3 καρφάκια γαρύφαλλο σε κάθε κυδώνι.

Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.

Προσθέτουμε το νερό, το κρασί και τα ξύλα κανέλας στο ταψί.

Πασπαλίζουμε τα κυδώνια με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε τα κυδώνια στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Γυρίζουμε τα κυδώνια ανάποδα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κυδώνια για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Περιχύνουμε κάθε κυδώνι με 1 κ.σ. από τους χυμούς του ταψιού και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ