15-09-2015
Συνταγή για μωσαϊκό: το αγαπημένο γλυκό των παιδιών
Αγαπημένο, εύκολο και νόστιμο!
Υλικά
350 γρ. μπισκότα Πτι μπερ
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
2 αυγά
Οδηγίες
- Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα.
- Μαλακώνουμε το βούτυρο σαν αλοιφή (μπορούμε να το πετύχουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα ή σε μια φόρμα κορμού 23x 8 εκ. (τοποθετώντας στο εσωτερικό της μια μεμβράνη ώστε να ξεκολλάει εύκολα).
- Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τουλάχιστον για 2 ώρες.
Το μυστικό
Αντί για κονιάκ μπορείτε να βρέξετε τα μπισκότα με χυμό πορτοκαλιού.