Συνταγή για σπιτικό gingerbread: Τέλειο μελόψωμο για τα Χριστούγεννα!

Μοιραζόμαστε την πιο λαχταριστή συνταγή για σπιτικό gingerbread ή αλλιώς μελόψωμο. Δοκιμάστε την, θα ενθουσιαστείτε!

Συνταγή για σπιτικό gingerbread

Συστατικά

  • 500 kg μέλι
  • 900 kg αλεύρι σίκαλης
  • 300 kg αλεύρι σίτου
  • 040 kg baking powder
  • 100 kg ζάχαρη άχνη
  • 250 kg αυγά
  • 250 kg γάλα
  • 1 κγ κανέλα σε σκόνη
  • 1 kg τζίντζερ
  • 1/2 κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο γλυκάνισο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • βανίλια (υγρό εκχύλισμα)

Προετοιμασία

  • Λιώστε το μέλι σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder μαζί.
  • Τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο και περιχύστε μέσα το μέλι σιγά σιγά.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, το 1/3 του γάλακτος και τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι η ζύμη να μην έχει σβώλους.
  • Προσθέστε σταδιακά και το υπόλοιπο γάλα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε και τα αρωματικά (κανέλα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, σκόνη γλυκάνισου, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια). Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 150 βαθμούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ