26-11-2021
Συνταγή για σπιτικό gingerbread: Τέλειο μελόψωμο για τα Χριστούγεννα!
Μοιραζόμαστε την πιο λαχταριστή συνταγή για σπιτικό gingerbread ή αλλιώς μελόψωμο. Δοκιμάστε την, θα ενθουσιαστείτε!
Συνταγή για σπιτικό gingerbread
Συστατικά
- 500 kg μέλι
- 900 kg αλεύρι σίκαλης
- 300 kg αλεύρι σίτου
- 040 kg baking powder
- 100 kg ζάχαρη άχνη
- 250 kg αυγά
- 250 kg γάλα
- 1 κγ κανέλα σε σκόνη
- 1 kg τζίντζερ
- 1/2 κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Λίγο γλυκάνισο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- βανίλια (υγρό εκχύλισμα)
Προετοιμασία
- Λιώστε το μέλι σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder μαζί.
- Τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο και περιχύστε μέσα το μέλι σιγά σιγά.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το 1/3 του γάλακτος και τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι η ζύμη να μην έχει σβώλους.
- Προσθέστε σταδιακά και το υπόλοιπο γάλα.
- Στη συνέχεια προσθέστε και τα αρωματικά (κανέλα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, σκόνη γλυκάνισου, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια). Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 150 βαθμούς.