14-02-2017
Συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Ο blogger Γαβριήλ Νικολαίδης προτείνει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μάφινς με σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα και ροζ γλάσο. Η συνταγή είναι η βασική συνταγή για μάφινς, πετυχαίνει πάντα και δεν χρειάζεται καν μίξερ!
Το γλάσο θα το φτιάξετε ανακατεύοντας 2 κούπες ζάχαρη άχνη 2-3 κουταλιές της σούπας περίπου νερό και 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 200 γρ αποξηραμένα βερίκοκα, χοντροκομμένα
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. αποξηραμένο κράνμπερι
- 2/3 φλιτζ. γάλα
- 1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
- 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.Αν βαριέσαι (όπως εγώ) να το κοσμινίσεις μπορείς να το ανακατέψεις καλά με ένα αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη τα βερίκοκα, και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
- Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
- Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Τα αφήνουμε στο ταψί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.