16-02-2017
Συνταγή για την Τσικνοπέμπτη: Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce από την Αργυρώ
Δεν είναι απλά παϊδάκια. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας σερβίρει αυτά τα υπέροχα μαριναρισμένα, τέλεια ψημένα και με καραμελωμένη BBQ sauce για την Τσικνοπέμπτη.
Θα χρειαστείτε
1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
Για τη μαρινάδα
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. σόγια sauce
2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο
1 κ.σ. αλάτι
μπόλικο πιπέρι
Για τη bbq sauce
2 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 μικρό κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
1-1/4 φλ. κέτσαπ
1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. worcestershire sauce
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μελάσα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
Για τη μαρινάδα και τα χοιρινά παϊδάκια
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C. Βάζουμε σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε να είναι το κρέας από πάνω και τα κόκκαλα από κάτω.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με τη bbq σος, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10λεπτά και αλείφουμε ξανά. Στο τέλος ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.
Για τη bbq sauce
Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή όλοκληρο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σερβίρουμε με λεμονάτη πατατοσαλάτα.