07-05-2016
Συνταγή: Για τις καλύτερες γαλλικές κρέπες
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για γαλλικές κρέπες! Οι συνδυασμοί για τη γέμισή τους είναι άπειροι.
Έχοντας ως αφετηρία τη βασική συνταγή για κρέπες, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να βάλετε μέσα τους ό,τι υλικά θέλετε, δημιουργώντας τις δικές σας μοναδικές κρέπες.
Υλικά (για περίπου 8 κρέπες)
2½ φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο (και λίγο για το τηγάνι)
1/2 κουταλάκι αλάτι (για αλμυρές κρέπες) ή 1 κουταλάκι ζάχαρη (για γλυκές κρέπες)
Εκτέλεση
Βάζετε σε μπολ τα υλικά και το βούτυρο λιωμένο και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.
Αφήνετε το χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 3 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα.
Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους.
Μόλις το μείγμα πήξει και στερεοποιηθεί, το γυρίζετε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 20 δευτερόλεπτα.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Το μυστικό
Για να γεμίσετε τις κρέπες, βάζετε τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο τους, διπλώνετε πρώτα τη μία πλευρά πάνω από τη γέμιση και έπειτα την άλλη, ώστε να σκεπάσετε εντελώς τη γέμιση. Μπορείτε, όμως, να τις διπλώσετε και με άλλους τρόπους, δημιουργώντας διάφορα σχήματα (π.χ. φακελάκια, κυλίνδρους, τρίγωνα, πουγκιά).