15-04-2017
Συνταγή για το βράδυ της Ανάστασης: Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρίτσας από τον σεφ Πέτρο Συρίγο για αυτούς που δεν θέλούν ή δεν τρώνε κρέας στο πασχαλινό τραπέζι!
Συστατικά
½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
½ κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
50 γρ. ελαιόλαδο
10 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο πράσο
1 μάτσο ψιλοκομμένο άνηθο
1 μάτσο ψιλοκομμένο μάραθο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
150 γρ. ρύζι γλασέ
αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
2 λέμονια
Οδηγίες
Καθαρίζετε τα μανιτάρια πλευρώτους με ένα βρεγμένο πανί. Ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια πορτομπέλο.
Κόβετε όλα τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τον άνηθο, τον μάραθο,τα μαρούλια και το νερό ή ζωμό, και βράζετε τη σούπα για 10 λέπτα.
Προσθέστε το ρύζι, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
Ετοιμάζετε το αυγολέμονο χτυπώντας με το σύρμα το χυμό από τα λεμόνια με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνετε λίγο-λίγο από το ζουμί μέσα στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν τα αυγά πια έχουν πάρει θερμοκρασία επιστρέφετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε για ένα λεπτό ώστε πήξει ελαφρά η σούπα.
Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο ανηθο.