fishes

Συνταγή: Εύκολες ψαροκροκέτες

Σας περίσσεψαν ψάρια; Αυτή είναι μια πολύ ωραία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για να χρησιμοποιήσετε τα ψάρια που σας έχουν μείνει, είτε είναι ψητά στο φούρνο είτε στο τηγάνι.

Για τις ψαροκροκέτες

300 γρ. ψάρια της αρεσκείας σας χωρίς κόκαλο και πέτσα ψημένα ή τηγανιτά
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 λάιμ σε ξύσμα και χυμό
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για το πανάρισμα

φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι
αυγό
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
μαγιονέζα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Καθαρίζετε καλά τα ψάρια από δέρμα και κόκαλα. Έπειτα βάζετε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τις κροκέτες.

Ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Με βρεμμένα χέρια πλάθετε κροκέτες από το μείγμα σε σχήμα της αρεσκείας μας και τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που το έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Βγάζετε τις κροκέτες από την κατάψυξη και τις πανάρετε περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά.

Τις τηγανίζετε σε ένα πλατύ ρηχό τηγάνι που έχετε βάλει 2 εκ. σε ύψος ελαιόλαδο και το έχετε φέρει στους 180 βαθμούς, τις στραγγίζετε σε αρκετό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρετε με λίγη μαγιονέζα.

Το μυστικό

Αν θέλετε, αφού παγώσουν καλά οι ψαροκροκέτες, βάλτες τες σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι και διατηρήστε τες  για 1-2 μήνες ώστε να τις ετοιμάσετε όταν τις χρειαστείτε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ