lemon

Συνταγή: εύκολη και γρήγορη λεμονόπιτα

Το λεμόνι διαθέτει ιδιαίτερη θέση στη ζαχαροπλαστική και είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Η πιο γνωστή εκδοχή γλυκού με λεμόνι είναι η λεμονόπιτα, που συνδυάζει την όξινη με τη γλυκιά γεύση. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και ιδανική για τώρα που μένουμε σπίτι!

Θα χρειαστείτε
220γρ. μπισκότα digestive
80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
τους κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες
1. Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα αλέθετε. Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνετε την βάση για περίπου 10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.
2. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα πάνω στην βάση.
4. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ