καρπουζόπιτα

Συνταγή: Εύκολη καρπουζόπιτα σε 10 λεπτά!

Εάν θέλετε ένα γλυκό καλοκαρινό η καρπουζόπιτα θα σας ενθουσιάσει. Θα αφιερώσετε 10 λεπτά για την προετοιμασία και σε μία ώρα είναι έτοιμη για σερβίρισμα! Η καρπουζόπιτα τρώγεται και ζεστή με λίγο πιο ρευστή υφή, όταν όμως κρυώσει καλά προτιμήστε να την βάλετε στο ψυγείο.

Θα χρειαστείτε για την καρπουζόπιτα:

500 γρ. ψίχα από καρπούζι
110 γρ. αλεύρι
50 ml. ελαιόλαδο + 2 κουταλιές της σούπας
65 γρ. μέλι + 2 κουταλιές της σούπας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Κανέλα
Σουσάμι

Οδηγίες

  • Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σποράκια και με το χέρι το σπάτε σε μικρά κομμάτια.
  • Αφήνετε το καρπούζι να στραγγίξει σε τρυπητό, περίπου μια ώρα και προθερμαίνετε τον φούρνο.
  • Ανακατεύετετην ψίχα με το αλεύρι, τα 50 ml. ελαιόλαδο, 60 gr. μέλι, τη ζάχαρη και τέλος προσθέτετε όση κανέλα σας αρέσει.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί, το οποίο πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι. Η καρπουζόπιτα πρέπει να έχει πάχος 1 δάχτυλο.
  • Πασπαλίζετε με σουσάμι, ραντίζετε με ελαιόλαδο και φουρνίζετε. Ψήνετε στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 50-60 λεπτά.
  • Μόλις βγάλετε την καρπουζόπιτα από τον φούρνο και όσο είναι καυτή απλώνετε τις 2 κουταλιές μέλι στην επιφάνεια, αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή το πίσω μέρος του κουταλιού.
  • Πασπαλίζετε με κανέλα προαιρετικά.

Το μυστικό

Το καρπούζι πρέπει να είναι γλυκό και νόστιμο! Το καρπούζι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πολτοποιηθεί σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ! Αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζετε τον χρόνο ψησίματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ