20-10-2019
Συνταγή: Εύκολη παντζαροσαλάτα
Βάλτε κόκκινο στο τραπέζι σας φτιάχνοντας αυτήν την εύκολη παντζαροσαλάτα.
Το παντζάρι ή κοκκινογούλι δεν είναι ένα ακόμη απλό τρόφιμο, είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λαχανικό και έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Είτε είναι ψημένο είτε αναμειγνύεται σε χυμό ωμό, αυτό το σούπερ-λαχανικό είναι σε θέση να σας παρέχει ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα άλατα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς. Μπορούν να σας βοηθήσουν στη διάρκεια της άσκησης, εξάλλου πολλοί χρυσοί ολυμπιονίκες έχουν αναφερθεί στη δύναμη των παντζαριών ως όπλο και μυστικό των διακρίσεων που έχουν λάβει.
Υλικά για την παντζαροσαλάτα
5 μέτρια παντζάρια
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. ντοματίνια
300 γρ. φράουλες
2 πιπεριές Φλωρίνης
60 γρ. κατίκι Δομοκού
50 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ μουστάρδα με κόκκους
1 κ.σ πετιμέζι
1 κ.σ μηλόξιδο
Οδηγίες για την παντζαροσαλάτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας.
Κόβουμε στη μέση 5 μέτρια παντζάρια (μόνο τα κεφάλια) και τα αραδιάζουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε καλά σε πακέτο και τα ψήνουμε για 40 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση, και 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μέτρια καρέ. Βγάζουμε τα παντζάρια από το φούρνο και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 100 ml ελαιόλαδο, 60 γρ. κατίκι Δομοκού, 50 ml χυμό πορτοκαλιού, 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους, 1 κ.σ. πετιμέζι, 1 κ.σ. μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι.
Ραντίζουμε την παντζαροσαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.