Συνταγή: Ζύμη τάρτας με γιαούρτι

Μία εύκολη, μπισκοτένια ζύμη, συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου, για να τη γεμίσετε με λαχανικά, κρέμα γλυκιά και φρούτα και όποια άλλη γέμιση σας αρέσει.

Για τη ζύμη

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό

tarta

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για την τάρτα με γιαούρτι σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.

Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλα τη ζύμη για τάρτα και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο. Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Αφού ετοιμάσουμε και προσθέσουμε τη γέμιση ψήνουμε περίπου 30-40΄ανάλογα και με τη γέμιση που θα βάλουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ