Συνταγή: Κέικ με γεύση μουστοκούλουρο

Μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή από την food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.

Υλικά:
– 120 γρ ελαιόλαδο
– 120 γρ πετιμέζι
– 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
– 35 γρ χυμό από πορτοκάλι
– 2 κ.σ ξύδι (μηλόξυδο)
– 16 γρ κανέλα (3 γεμάτα κ.γ)
– 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
– μια τσιμπιά αλάτι (θαλασσινό)
– μια τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
– ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά)
– 17 γρ baking powder
– 400 γρ αλεύρι (Ζέας ή ό,τι έχετε)

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε πάνω κάτω αντίσταση στους 170 βαθμούς.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε πρώτα τα υγρά υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

3. Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το ίδιο πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάποιο από τα μπαχαρικά ή γλυκαντικό σε περίπτωση που θεωρούμε ότι χρειάζεται.

4. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης, αδειάζουμε το περιεχόμενο και αφού έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ο φούρνος, ψήνουμε στους 170 για 50-55 λεπτά σε πάνω-κάτω αντίσταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ