Συνταγή: Καλαμαράκια γιαχνί

Τα καλαμαράκια, όταν μαγειρευτούν με τον σωστό τρόπο, είναι μια πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτή η συνταγή για καλαμαράκια γιαχνί είναι υγιεινή και εύκολη!

Τα καλαμαράκια

  • Βοηθούν το σώμα να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει σίδηρο. Προσφέρουν στον οργανισμό έως και 90% χαλκό, ένα ιχνοστοιχείο που παίζει ρόλο στην απορρόφηση, αποθήκευση και τον μεταβολισμό του σιδήρου.
  • Συμβάλλουν στη διατήρηση υγιούς δέρματος, μυών, μαλλιών και νυχιών.
  • Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φωσφόρου όπως τα ψάρια και οι γαρίδες.
  • Βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη Β3.
  • Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Για τα καλαμαράκια γιαχνί θα χρειαστείτε
1 κιλό φρέσκα καλαμάρια ή θράψαλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
3-4 κομματάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστο λεμόνι

Οδηγίες

  • Καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες ή κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
  • Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λεμόνι.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μία ώρα, προσέχοντας να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.
  • Σβήνετε το φαγητό ότι η σάλτσα πήξει.
  • Μπορείτε να τα σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.

Καλή σας όρεξη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ